Mike Ashley casher inn på salg av Newcastle

Que?
Top Article ad

Endelig etter å ha forsøkt å selge i over 10 år klarte Newcastle-eier Mike Ashley å få en sjeik på kroken. Ifølge The Sun skal han ha blitt enig med Sjeik Khaled bin Zayed Al Nehayan om å selge Premier League-klubben for 3,9 milliarder kroner.

Partene er enige og representanter for sjeiken forteller til Daily Mail at de er ferdig forhandlet og at det hele vil være i boks før sommerens overgangsvindu, et vindu klubben nå har økonomiske muskler til å være aktive i.
Klubben har vært til salgs siden oktober 2017, uten at Ashley har lykkes kvitte seg med klubben – før nå.

Les: Forsvarstabbe rett før slutt ødela

Sjeiken er en del av den kongelige familien i Abu Dhabi, og er grunnlegger av Bin Zayed Group. Ifølge lokalavisen The Evening Chronicle er det ikke kjent hvor mye penger Sjeik Khaled bin Zayed Al Nehayan er god for, men hans familie skal ha en formue på rundt 1600 milliarder kroner.

Sjeik Khaled bin Zayed Al Nehayan er for øvrig fetteren til Manchester City-eier Sjeik Mansour.

Newcastle manager Rafael Benítez har flere ganger, for døve ører fortalt Mike Ashely de trenger mer kapital enn det de har for å komme helt opp. – En 13 plass i år skal bli til topp 6 neste år, med friske oljepenger.

Les: Matthijs de Ligt: «Det finnes andre ligaer enn Premier League og La Liga»

Mike Ashley, som i tillegg er kjent for å drive sportskjeden Sports Direct, har eid Newcastle siden 2007. Da betalte han rundt 1,5 milliarder for klubben.