Sherida Spitse forlater Vålerenga etter inneværende sesong. Foto: VIF-damerfotball

Vålerenga-kapteinen Sherida Spitse skifter ut Toppserien med Ajax etter inneværende sesong.

Det opplyser Toppserieklubben på sine nettsider fredag morgenen.

– Det begynte først og fremst med koronautbruddet. Jeg hadde akkurat spilt kamp med landslaget og da «lockdown» i Europa kom, ble Jolien (kona) og jeg værende i Nederland med våre to barn. Så lenge har jeg aldri vært hjemme med familien i vårt eget hus, og det ga en god følelse, sier Spitse.

Etter en kanon-sesong for Vålerenga og snart tre år i klubben, som jakter klubbens første seriegull er tiden inne for å skifte beite. Før tiden i Vålerenga tilbrakte hun tre år på Romerike for LSK-kvinner.

Vålerengas sportssjef Eli Landsem er full av lovord om midtbanespilleren.

– Sherida har gitt utrolig mye til klubben på flere plan. Hun er profesjonell i all sin tilnærming og har betydd mye i den oppbygningen til dit klubben og laget er i dag.

Men nå går det mot veis ende i norsk toppfotball på kvinnesiden. Ikke bare mister Vålerenga en viktig spiller, men Toppserien blir en attraksjon mindre ved avgangen til Nederlenderen. Vi kan forstå at hjemlengselen til mor og far er stor, spesielt slik situasjonen med koronapandemien som herjer rundt om i verden.

LES: Forbundet sa, ja til å sende PL-stjernen hjem

Ønsker å vinne gullet

Men før hun stikker fra Oslo og Vålerenga ønsker naturligvis spilleren å vinne seriegullet med klubben. Samt at hun skal spille en dobbeltkamp i Champions League før Sherida Spitses kapittel i Vålerenga er over.

– Det er noe jeg har ønsket, etter at jeg ankom klubben tilbake i 2018-sesongen. Det hadde vært «kronen» på verket og en fin avskjed i en fantastisk klubb, sier Spitse