Var briljant. (foto: barcelona)

Det danske fotballikonet Michael Laudrup var en fantastisk spiller, så langt har ikke 57 åringen vist at han er like fantastisk som trener. – Tre år uten trenerjobb synes å være nok for i et intervju med Jyllands-Posten har han annonsert det frister med en retur til trenergjerningen.

Michael Laudrup sin siste trenerjobb var for Al-Rayyan SC fra 2016 til 2018. Jobben var hans andre i Qatar etter tidligere å ha trent Lekhwiya. – I tillegg til de to klubbene i Qatar og Swansea har han hatt ansvaret for Brøndby, Getafe, Spartak Moskva og Mallorca. Trenerkarrieren begynte som assistent for Morten Olsen på det danske landslaget.

Les: Oppfyller keeper Luke Hewitson sin livslange drøm

«Jeg er fullstendig klar over at jo lengre tid det tar, jo vanskeligere blir det å komme tilbake. Ute av syne, ute av sinn, som man sier»

Michael Laudrup startet karrieren i de danske klubbene KB og Brøndby IF, før han ble solgt til Juventus. Han er en av veldig få som har gjennomført en «direkte overgang» FC Barcelona til Real Madrid. I Spania vant han hele fem mesterskap. Han har også spilt i den nederlandske ligaen for Ajax Amsterdam og et år i Japan før han ble trener.


«Men jeg har det greit med den situasjonen. Jeg vil ikke definere meg selv som verken nåværende eller tidligere trener, men spørsmålet er om jeg vil leve livet som fotballtrener igjen».

«Jeg har det bra slik jeg føler meg. Når det har vært noen alternativer, har jeg veid fordeler og ulemper opp mot hverandre, og til nå har ingenting trukket meg inn».

Laudrup ble tidligere i oktober hyllet som det største danske idrettsnavnet i dansk idrettshistorie i anledning Dansk Idrettsforbunds (DIF) 125-årsjubileum. – Les: Michael Laudrup kåret til den største siden 1896