Også Manchester United manager Jose Mourinho mener Carles Alena er ypperlig i en playmaker rolle

Makten i Barcelona sentrerer seg rundt deres superstjerne Lionel Messi. -Klubben skal nå tenke at de enste årene, frem til han legger opp, er det slik det bare er. 

En annen Barcelona veteran Andres Iniesta lar seg friste av meget store penger for å avslutte sin karrière i Kinesisk superliga. Han har levert så det holder på Camp Nou i en årrekke og ingen vil stå iveien for en overgang hvis han skulle ønske det.

De er få som kan sammenlignes med det nivået som Andres Iniesta har levert på sin playmaker rolle på midtbanen. Den polsk amerikanske tidligere forsvarsspilleren nå ekspertkommentator Janusz Michallik mener det opplagte valget er Barcelona sin nyinnkjøpte superstjerne Coutinho.

En stor del av grunnen til at Barcelona i januar hentet Philippe Coutinho fra Liverpool var nettopp at han skulle bekle en playmaker rolle.  – Nå virker det med sannsynlig han kommer til å spille på venstresiden.

Don Balon skriver at Lionel Messi mener at 20 år gamle Carles Aleñá er det perfekte valget og ønsker at Barcelona skal «lære han opp» i den rollen og sende tydelige signaler på at de vil satse på han der i fremtiden. – Manchester United har allerede forsøkt å hente han med løfte om å gjøre akkurat det.

Barcelona vil miste et av sine største talenter hvis ikke de høres på deres Messi. – På den andre siden er det ikke helt opplagt at Philippe Coutinho vil godta å ikke være den som rykker inn i midten og blir playmaker når Iniesta forsvinner.

 

Carles er «uteksaminert»  fra Barcelonas berømte La Masia akademi