Memphis Depay er åpen om Manchester United fiasko i ny bok

Memphis Depay på cover av boka "Heart of a Lion"
Top Article ad

Den tidligere Manchester United vingen Memphis Depay legger ikke papp imellom når han nå gir ut sin selvbiografi «Heart of a Lion». – Det som har fått mest oppmerksomhet utenfor Nederland er at han avslører hvem som skal ha skylda for Manchester United-fiasko. 

Memphis Depay har laget boka sammen med journalisten Simon Zwartkruis, da boka ble presentert var den en frittalende Depay som snakket.

Les: Nok et eksempel på ungt talent som forvitrer i gigantklubb

«Jeg mistet meg selv i Manchester. Det er den virkelige kjernen i saken. Det tok meg noen år å innse det.» I min tid Manchester beskyldte jeg alle: Van Gaal, Mourinho, jeg følte at hele verden var mot meg. Men jeg klandret ikke meg selv»

Det er var ikke noen hemmelighet at Memphis Depay ikke trivdes på Old Trafford. – Han kom til klubben etter en sensasjonell sesong i Nederland og håpet var at det samme skulle skje i Premier League.  – Det skjedde ikke til tross for at han prøvde hardt, laget var, som han selv forteller «stillestående» og han fikk ikke vist frem sine kvaliteter.

Foruten oppholdet i Manchester United har 25 åringens historie vært en skikkelig askepott historie. – Barndommen var ekstremt voldelig og han ble alvorlig mobbet. Terapi og timevis med samtaler og hjelp fra venner har gjort at Depay har klart å få perspektiv på sin barndom og tiden på Old Trafford.

Les: Premier League-klubb skal loppe Steven Gerrard for Rangers-duo

Memphis Depay insisterer på at han ikke har noe imot Manchester United, men innrømmer at han følte seg «forvirret» og med det ikke klarte å frigi sitt talent.

«Det var veldig frustrerende jeg nådde ikke mitt vanlige nivå,» sa Memphis da han reflekterte over United sin nye bok «Heart of a Lion».

«Tilpasningen tok mer tid enn jeg trodde, og jeg fikk problemer med det defensive spillet. Min frihet på banen var begrenset – Det igjen betyr at mine hovedkvaliteter begrenses».

«I PSV hadde jeg friheten til å søke etter de offensive rommene og følge mine instinkter».

«I United ble jeg forvirret. Jeg måtte følge Van Gaals taktiske ordre, ellers ville jeg sikkert miste min plass på laget. Van Gaal liker ikke spillere som ikke følger opp på sine beskjeder. Jeg visste at jeg kunne ikke få det beste ut av spillet mitt på denne måten: å være på venstre side av feltet, kjøre frem og tilbake. Jeg forsto det ikke: Du kjøper meg på grunn av mine spesielle egenskaper som du så i PSV og på landslaget – Deretter setter du meg i en rolle der jeg ikke kan spille på den måten lenger. For meg var det meget forvirrende. »

Spillet ble litt bedre under Jose Mourinho, men det var mens han var manager at «min kjærlighet» for spillet begynte å falme. – Til tross for at treningene ble mye bedre fikk ikke Memphis sjansen på førstelaget.

Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic og Michael Carrick alle spurte hvorfor den nederlandske vingen ikke hadde fått muligheten til å vise frem sine talenter under Mourinho, og da han endelig skjønte det ikke kom til å skje, visste Memphis at det var på tide å fortsette.

Les på Popidol: Bayern München stjerne Jérôme Boateng er romvesen i Men in Black

I løpet av den tiden mistet jeg det.

Etter trening gikk jeg hjem og ønsket ikke å se noen. Det var mentalt en veldig dårlig periode. Og det ble verre hver dag. Sett fra utsiden, hadde jeg et godt liv: være en del av en av de største klubbene i verden, bo i et vakkert hjem med et svømmebasseng, sammen med min beste venn Gigi (Vitale), kjøre i en Rolls Royce. -For første gang mistet jeg gleden med å spille fotball. Den vakreste tingen i hele mitt liv, fotball, ga meg en veldig trist følelse. Frustrasjonen vokste for hver dag, og jeg visste ikke hvordan jeg skulle forandre på det. »

Memphis Depay utgjør under presentasjonen av sin biografi «Heart of a Lion».
Til tross for at han ikke hadde lyst på engelsk fotball på den måten han ønsket Memphis, er han fortsatt skyldig for å stave på United. Imidlertid mener han at hans foryngelse i Frankrike har blitt hjulpet av en ny funnet utsikt i livet, og ved aktivt å samhandle med religion.

«Nå vet jeg hva det virkelige problemet var: Ikke bare mistet jeg meg selv, jeg forsømte også min tro på Gud. Det var den virkelige grunnen til at jeg følte meg så alene i Manchester. Du vil ikke gjøre det når du må håndtere din problemer på egen hånd.

Så når du ser utover mine unnskyldninger, er det bare en konklusjon igjen: Jeg mistet meg selv og mistet Gud. Så det er bare en person å klandre: det er meg og ingen andre. »

Heart of a Lion er nå tilgjengelig for kjøp på nederlandsk. Det er planer om å gi ut boken på engelsk, men tviler på den kommer på norsk.

Etter Manchester United gikk ferden i 2017 videre til den franske klubben Lyon.

Les på F7: Cristiano Ronaldo’s Las Vegas voldtekstanklager dropper saken