Skulle aldri ha reist... (foto: celtic, twitter)

Jota, som egentlig heter João Pedro Neves Filipe har gått i gradene i Benfica før han etter en lånesesong i fjor sommer ble solgt til Celtic. – Så etter en sesong med seriegull ble han hentet til Saudi-Arabia på en overgang verdt 29,1 millioner euro.

Portugiseren har imidlertid hatt en marerittstart i sin nye klubb og sitter allerede fast i «fryseboksen», ikke bare på grunn av sine prestasjoner, men fordi hans klubb kan ha brutt en intern regel.

Les: Sivert Mannsverk har kommet til en klubb i fullstendig oppløsning

Daily Mirror melder at Tottenham å utnytte situasjonen og singere Jota. Tottenham er bedre enn på mange år og har fått et løft på alle områder etter Ange Postecoglu overtok i sommer. Tottenham er på fjerdeplass i Premier League etter gårsdagens 2 – 2 kamp mot Arsenal på Emirates.

24-åringen høstet stor suksess i Celtic sammen med Spurs-manager Ange Postecoglu, og i januar kan duoen dermed gjenforenes. London-klubben skal etter sigende ønske å utnytte situasjonen med at den allsidige forwarden er uønsket i Al-Ittihad.

Jotas kontrakt med den saudiske klubben løper til sommeren 2026. I løpet av hans tid i Celtic ble det 28 mål og 26 assists på 83 kamper. – Nå er det åpnet for en etterforskingi klubben hvor Jotas overgang fra Celtic til Al-Ittihad skal undersøkes nærmere.

Han ble utelatt fra Al-Ittihads tropp for Saudi Pro League-sesongen. Jota ønsker en terminering av kontrakten, et ønske om ikke blir infridd.

24-åringen har kun spilt 133 minutter for sitt nye lag i ligaen, og startet bare én gang.

Det er bare tillatt med åtte utenlandske spillere per lag i henhold til Saudi Pro League-reglene, hadde portugiseren er nummer ni!.

Asharq Al-Awsat skriver at Al-Ittihad setter i gang en etterforskning av den indre funksjonen til overføringen mens de effektivt ser etter hvem de kan skylde for at avtalen på over 300 millioner kroner går rett vest.

De hevder at et lån til Al-Ettifaq var praktisk talt avtalt, men det stoppet opp i de 30 siste minuttene av overgangsvinduet da begge klubbene ikke kunne bli enige om hvor mye de hver skulle betale for angriperens skyhøye lønn.

Jotas forespørsel om oppsigelse av kontrakten skal ha blitt avvist av klubben, men det hevdes at til tross for å være ekskludert fra førstelagsplanene, vil ledelsen ved Al-Ittihad «tildele spesielle belønninger» til spillere som bare vil kunne spille i cupkonkurranser, som Jota. Selv om det ikke er bekreftet, kan dette være i form av ekstra bonuser for opptredener i Asian Champions League.

Tottenham kan være en mulig neste destinasjon, med tidligere sjef Ange Postecolgou som vurderer å gjenforenes med sin tidligere Celtic-angrep i kjølvannet av skaden til Ivan Perisic.

Da han ble utnevnt til Spurs-sjef, sa Jota om Postecoglou: «Til en mann som ga meg en livsmulighet, aldri mistet troen på filosofien sin og markerte en epoke.

Les: Dumper spilleren Haaland kalte «det største spisstalentet i verden»