Måtte en tidligere akademispiller til for å redde Chelsea. (foto: chelsea, twitter)

Thomas Tuchel måtte forlate Paris i hui og hast da han ble veid for lett av oljefondet til PSG. Da er det mye hyggeligere å komme til en klubb på vei ned, samtidig som potensialet er enormt – hvis manageren får tid.

På torsdag var det tid for Tuchel å stifte bekjentskap med den rotfestede engelske tradisjonen FA Cupen og alt dette innebærer. Møte mot et helt greit, men ikke imponerende Championship-lag måles kun i seier eller – seier.

Les: Manchester United har den fjerde beste spilleren i verden når det koker som mest

Det Tuchel skulle erfare, som Arne Scheie har messet gjennom fotballhistorien, er at alt som kan skje, skjer i cupkamper. Fulllastet med noen av verdens beste importerte fotballspillere fra alle verdenshjørner, møtte Tuchel og Chelsea en Barnsley-mur.

Men gjengen til Valérien Ismael hadde ingen planer om å forsvare seg til avansement. Barnsley fyrte av 14 skudd i løpet av de 30 prosentene av kampen de fikk røre ballen, der fire kom frem til Kepa.

Og Chelsea? Ett eneste skudd på mål.

Høres ut som Barnsley hadde fortjent en seier, men Chelsea slapp frem en spiller som delvis har blitt gjemt i skyggen av spillerne som ble hentet inn for over to millarder kroner i sommer. Chelsea-«produserte» Tammy Abraham sørget for at Chelsea ikke repeterte fadesen fra 2008 på Oakwell, der det endte med tap.

Les på Popidol: Lady Gaga gir ut nytt album med urgamle Tony Bennett

1-0 til Chelsea og fortsatt mulighet for Tuchel å levere inn et trofé på kontoret til Abramovich.

Les: Lars Lagerbäck tilbake på et landslag som er mye bedre enn det norske