Mathias Trettenes (foto: Oddmund Sola)

Tysk hockey ble litt kjedelig for landslagsspiller Mathias Trettenes nå er han tilbake i Stavanger Oilers.

Landslagsspilleren har flere sesonger bak seg i klubben, men har de siste to sesongene spilt for Krefeld Penguins i tysk elite

Sin unge alder til tross, Mathias Trettenes blir en erfaren tilvekst i DNB Arena. Da han debuterte på Oilers som 17-åring hadde han allerede sitt første utenlandsopphold i bagasjen, som junior i svenske MODO. Etter tiden i Stavanger har det blitt Allsvenskan med Almtuna og to sesonger i DEL (øverste nivå Tyskland) med Krefeld Pinguine for Tjensvoll-gutten.

Han tar også med seg rik erfaring med flagget på brystet. Etter spill på ulike alderbestemte landslag har det blitt fem VM og ett OL på Matti.

Sportssjef Pål Higson legger ikke skjul på verdien av klubbens siste signering.

– I Mathias får vi en all-round spiller på internasjonalt nivå. Han spiller med høy intensitet, tar stort ansvar og er god begge veier på banen. I tillegg blir hans bidrag i garderoben viktig. Han representerer oilerskulturen på en flott måte. At han i tillegg er en lokal profil er selvsagt også positivt, sier Pål til oilers.no.

 

«Dette er en kanonforsterkning for oss. Vi hadde døren på gløtt for ham i tilfelle han ønsket å komme hjem, og det er veldig gledelig for oss at han nå gjør det» sier Oilers-leder Pål Higson til Aftenbladet.