Nasser Al-Khelaïfi

Selv den søkkrike klubben Paris Saint-Germain må ha balanse i bøkene for å unngå straff fra UEFA. Eier Nasser Al-Khelaifi kan ikke i det uendelige skyve penger inn i klubben og «skjule» det som sponsoravtaler.

I går ble det klart at Barcelona ikke klarer å holde på Lionel Messi, samme kveld kastet pappa og agent Jorge Messi seg på telefonen og ringte til PSG. Nasser Al-Khelaifi skal ha sagt ja umiddelbart uten å tenke igjennom de økonomiske komplikasjonene som kommer av å signere den argentinske superstjernen.

Les: Er det nå Pochettino trenger å bekymre seg for Sergio Ramos?

Jorge Messi kontaktet PSG for å se om klubben var i stand til å signere sønnen, men de er ikke den eneste klubben som har blitt kontaktet. Chelsea er også interessert i å signere ham, det samme er Manchester City selv om manager Pep Guardiola sier det ikke er i deres planer.

Paris Saint-Germain jobber med løsninger som inkluderer bilderettigheter og at lønnskuttet som Lionel Messi ga til Barcelona gjelder også i Paris.

MARCA skrev på torsdag at PSG står overfor en gjeld på 200 millioner euro denne sesongen og må selge spillere, Nasser Al-Khelaifi vet at spillerne må gå. Bare Mitchel Bakker har gått så langt og signerte med Bayer Leverkusen for bare syv millioner euro.

Les: Alexander Sørloth hyperaktuell etter Danny Ings salg

PSGs nåværende plan er å sette flere spillere på markedet, og de mener at de burde kunne tjene penger på spillerne de har, men det er ingen som ønsker å forlate. Det er sannsynlig at Messis mulige ankomst til den franske hovedstaden til og med kan påvirke Angel Di Maria, som nettopp fornyet Parc des Princes og som drømmer om å spille på samme klubblag som sin landslagskollega.

Nå er ballen på Al Khelaifis banehalvdel, og det gjenstår å se om han klarer å levere. – Hvis vi skal tippe tror vi klubbens sponsorer, som består av en uvanlig høy andel selskaper fra Qatar vil se at Lionel Messi sin ankomst til klubben er så spennende at enda større sjekker kan skrives.