KONGEPOKAL: Martine Steller Mortensen var med på å vinne kongepokalen og bli mestrenes mester i seiling. (Foto: Morten Jensen)

Martine Steller Mortensen fra Arendal vant i helgen kongepokalen og tittelen «Mesternes Mester» i seiling.

Seilsporten kårer mange mestre i ulike båtklasser i løpet av seilsesongen, og i Åsgårdstrand var 29 lag bestående av norgesmestre, verdensmestre, OL-kandidater og landslagsseilere for å kåre de aller beste av dem; «Mesternes Mestre». Dette er norsk seilsports mest prestisjefylte tittel å vinne, og vinnerne får tildelt Hans Majestet Kongens Pokal.

Les: Nicholas Fadler Martinsen vant kongepokalen i seiling

Etter to dager med innledningsseilaser, semifinaler og finale stod landslagsseilerne Martine Steller Mortensen og Nicholas Fadler Mathisen igjen som de beste seilerne i Norge. I tillegg hadde duoen, som satser mot OL i Tokyo i 2020 i båtklassen Nacra 17, med seg mannskapet Grad Jacob Ørka og Emil Fadler Kvamme.

Mesternes mester foregikk i kjølbåten J/70. Den seiles av fire personer, og det var for anledningen første gang Martine og Nicholas seilte i den. Etter litt dårlige resultater i de to første seilasene fant de seg godt til rette, og de gikk ut av semifinalen som beste lag.

I finalen, som bestod av tre seilaser, avgjorde de mesterskapet ved å vinne den siste seilasen.

Les på F7: Årets nobelprisvinner: Mennesket vil finne aliens i løpet av 30 år

Fant seg godt til rette i ukjent båt
Nacra 17, som de to seiler til daglig, er en katamaran med hydrofoiler som byr på lynrask seiling i hastigheter over 20 knop.

– Å seile J/70 var jo ikke en like stor fartsopplevelse, men måten vi seiler på i forhold til vinden er ikke så ulik. Derfor kunne vi dra mye nytte av erfaringene våre fra Nacra-en. Nicholas og jeg hadde den samme arbeidsfordelingen vi vanligvis har. Nicholas styrer og jeg sørger for seiltrim og båtfart. Emil og Gard sørget for alt det tekniske med spinnakeren, og dette fungerte supert – til tross for at vi ikke hadde fått trent sammen før mesterskapet, sier Martine Steller Mortensen.

Satser mot OL i 2020
Om drøye to uker setter Martine og Nicholas kurs for New Zealand der de skal delta i VM i Nacra 17 og forsøke å kvalifisere seg til OL. Mesterskapet starter 1. desember. Åtte nasjoner har allerede fått tildelt OL-plasser, og i VM vil det bli gitt ytterligere seks nasjonsplasser.

Martine Steller Mortensen og Nicholas Fadler Martinsens store mål er å erobre en av de seks plassene. De to kommer fra henholdsvis Arendal og Soon, men seiler for Kongelig Norsk Seilforening.