(c) Bilde Ull/Kisa: Martin Søreide

Mogreina-gutten signerte sin første proffkontrakt etter siste A-lagstrening i 2018 og selv om den i utgangspunktet løp ut 2020-sesongen, er avtalen nå forlenget ytterligere, altså ut 2022.

– Det er viktig for oss at våre klubbutviklede spillere tar stegene gradvis, jobber knallhardt og forhåpentligvis etablerer seg på laget. I Martins tilfelle har han smakt litt på førstelagsfotball i 2019 og vi har veldig troen på at han på sikt vil bli en sentral brikke på A-laget. Han har fortjent en ny og lengre avtale, og da gjorde vi det like greit nå, sier daglig leder i Ull/Kisa Cato Strømberg.

Les: Trekningen klar: Alt taler nå for at vi kommer til EM!

Søreide spilte i vår gode samarbeidsklubb Bjerke IL frem til han fylte 12 år før han altså har gått uviklingsløpet i Ull/Kisa Fotball. Han hadde sin aller første A-lagstrening tilbake i 2015 da Jonas Olsson var hovedtrener.

Etter jevnlig hospitering fikk han plass i A-stallen før 2019 og denne sesongen startet han bortekampene mot Sandefjord og Raufoss, samt cupkampene mot Lørenskog og Gjøvik. Til sammen har han spilt 436 minutter med A-lagsfotball, derav 256 i OBOS-ligaen, hvor han også har blitt byttet inn i seks kamper.

– Spilletiden i år har vært nesten mer enn jeg hadde håpet på, så har jeg selvsagt ambisjoner om å spille mer i årene som kommer. Samtidig er det viktig å være tålmodig, jobbe hardt og virkelig gripe mulighetene når man får dem, sier Søreide, som også har scoret fem ganger på de 16 3. divisjonskampene han har vært involvert i.