(c) Bilde: IK Start: Mark Dempsey og Tor Kristian Karlsen er alvorlige.

Det er lenge siden 90 tallet, men likevel, den gangen var Start full av sjel, alle på Sørlandet var stolte av klubben sin. -prestasjonene var gode og det var en haug med fotballpersonligheter som ga oss gode øyeblikk både på banen og utenfor.

Vi nevner i fleng navn som sikkert mange i Kristiansand får en liten tåre i øyekroken av:  Erik «Myggen» Mykland, Frode Olsen, Frank Strandli, Tore André «Totto» Dahlum, Claus Eftevaag, Pål Lydersen, Petter Belsvik, Morten Pettersen, Tore Løvland og Frank Våge Skårdal.

Les: Er virkelig forskjellen mellom Eliteserien og 2.divisjon så liten?

For ikke lenge siden kom en nye eiere med masse penger og tanker om hvordan en fotballklubb skulle organiseres. Det minner veldig om noen som har tjent godt med penger i mange år og så velger å drive en bar, det går sjelden veldig bra.

Nye eiere kastet ut det gamle og tok inn nye folk i alle ledd, Start som nå ligger definitivt på sisteplass i Eliteserien, bare Sandefjord som ikke har trener gjør det nesten like dårlig.

4 poeng på 10 kamper

 

Sportslig leder i Start Tor Kristian Karlsen sier på egen web. «Etter lange, åpne og ærlige diskusjoner med Mark har vi kommet til enighet om å avslutte samarbeidet. Det er med tungt hjerte. Vi har hatt samtaler de siste dagene og konkluderte i dag med at vi går hver vår vei»

«Jeg er skuffet, men en fotballtrener blir alltid målt på resultatene, og de har ikke vært gode nok. Jeg forstår hvorfor det må bli slik. Det er ikke det jeg ønsket, men vi må gjøre det vi tror er best for klubben» sier Dempsey.

Mark Dempsey er en meget dyktig trener som valgte feil klubb på feil tidspunkt for å ta hovedansvaret. Man kan også se at Molde lider om dagen, mitt definitive råd til Ole Gunnar Solskjær er at han tar opp telefonen og ringer sin gamle assistent.

«Jeg så i byen i går (17. mai) hvordan jeg og spillerne ble tatt imot. Denne byen fortjener et fotballag å være stolt av, og det har vi ikke klart å gi dem. Jeg håper virkelig at de får det» sier Dempsey til Starts nettsted.

Både sportslig leder Karlsen og arbeidende styreleder Christopher Langeland har gode ord å si om Dempsey.

– Dette er tungt for oss alle. Jeg tror aldri jeg har jobbet så godt med en hovedtrener før. Mark etterlater seg et uutslettelig inntrykk. Han har gitt energi til byen, supporterne og oss hver dag. Han har også stått rakt gjennom den tøffe perioden vi er inne i, sier Karlsen og beskriver ham som en venn.

– Det har vært fantastisk å få lov til å bli kjent med Mark både som person og som fotballtrener. Han har siden han kom i desember løftet alle områder i klubben, sier Langeland.

Og så til slutt et lite råd til Start. Gi eierne beskjed om å holde sine tanker om drift av fotballklubb til seg selv, gjør det som hjertet mener er riktig så kommer resultatene etterhvert. Kristiansand fortjener et fotballag med sjel