(c) Bilde: Stabæk: Sammy Skytte

Sarpsborg/OSLO: (SPORTEN) (Sarpsborg08 – Stabæk 4-0) Det ble en blytung kveld for Stabæk IF i bortekampen mot hjemmelaget Sarpsborg. Hjemmelaget ga seg før det sto 4-0-på resultattavlen.

Målene kom som perler på en snor i 1. omgang i eliteseriekampen på Sarpsborg stadion. Allerede etter 15 minutter ledet hjemmelaget 4-0. Mikael Dyrestam åpnet målkontoen for vertene med en stupheading, før Tobias Heintz kopierte scoringen minutter senere.

Les: Douglas Costa gir Ole Gunnar Solskjær en kald skulder

– Vi starter forrykende, fastslo Lindseth til Dplay i pausen.

– Årsverste, mente Stabæk-stopper Amankwah.

– Vi er litt flaue over første halvdel av 1. omgang, innrømmet Jan Jönsson til Dplay.

Stabæk-treneren gjorde diverse bytter i 2. omgang. Det ble jevnere, men det skyldtes nok like mye at Sarpsborg var mest opptatt av å sikre seieren.

– Vi dreper kampen etter 20 minutter og har full kontroll etter det, fastslo Tobias Heintz etterpå.

Begge målene var assistert av Lindseth, som var involvert i veldig mye på Sarpsborg stadion lørdag. I stedet for 1–1 var det Sarpsborg som igjen kom frem på høyresiden. Igjen fikk de komme for enkelt frem og igjen var det en av de blåkledde som nådde innlegget først. Tobias Heintz stanget inn 2–0.

Utspilt

Midtveis i omgangen gikk det fra vondt til verre for Stabæk. Sarpsborg broderte seg enkelt gjennom bortelagets forsvar, Jonathan Lindseth ble frispilt helt alene med Sandberg og chippet ballen over Stabæk-keeperen og i mål.

24-åringen ville også på scoringslisten, og med en skuddfinte etterfulgt av en lekker chip over Stabæk-keeper Marcus Sandberg, satte han inn 3-0. Vetlesen satte fart på Stabæk, samtidig var det helt tydelig at Sarpsborg hadde tatt foten av gasspedalen.

Etter bare en halv omgang måtte Hugo Vetlesen ut med skade. Kosuke Kinoshita sørget for å gi litt juling i duellene, holdt litt på ballen og Stabæk fikk mer tyngde fremover.

Men bortelaget klarte ikke skape store målsjanser. Hjemmelaget var åpenbart fornøyde og det endte dermed 4–0.

Bjørn Inge Utvik fullbyrdet målfesten i 1. omgang etter 26 minutter, og Sarpsborg holdt gjestene fra Bærum unna resten av kampen. Dermed kunne sarpingene juble for en knusende og komfortabel seier.

Les på Tyskfotball: «Vi ser frem til mange år til med vår favoritt danske»