Alle får være med!

I Tyrkia må de begynne å bli godt vant til norske spillere som scorer mål. Alexander Sørloth var toppscorer i Turkcell Süper Lig for Trabzonspor før han byttet til RB Leipzig i Bundesliga på en gullkantet avtale.

Marcus Pedersen som slapp unna Strømsgodset før trøblet startet havnet i vinter i Tyrkia etter en svingtur innom HamKam. – Nå blir han lagt merke til for Ankaraspor som spiller i den nest øverste divisjonen i Tyrkia. Tyrkisk presse har selvsagt lagt merke til Erling Braut Haaland sine eksepsjonelle målteft og med Alexander Sørloth frist i minne og etter Marcus Pedersen sitt sjette mål kom spørsmålet: tid Hva er det egentlig med norske spillere og hvorfor scorer de så mange mål.

Les: Tottenham kan skaffe seg en av verdens mest ettertraktede managere

30-åringen sørget for 1-0 for Ankaraspor etter 16 minutter. Laget ledet også 2-0 før hjemmelaget gjorde de tre neste målene i kampen. Avgjørelsen falt tre minutter før slutt. «Det går bra for min del for tiden. Tapet var fortjent, i hvert fall når vi slipper inn fire mål. Når man scorer tre mål på bortebane, må man vinne» sier Pedersen til NTB.

Spissen har vært god for den tyrkiske klubben med seks mål på ti kamper, inkludert fem mål på de siste fem kampene.

Ankaraspor sliter i bunnen av tabellen i Tyrkias nest øverste serie og ligger åtte poeng bak trygg plass når tre kamper gjenstår. «Det er fortsatt muligheter for å holde seg, men det blir en tøff avslutning», sier Pedersen.

Les på Engelske Klubber: Alexander Tettey er tilbake i Premier League

Han ble klar for klubben i slutten av januar, og den første scoringen kom allerede i debuten.

Ankaraspor er Pedersens fjerde klubb i utlandet. Han har tidligere forsøkt lykken i Vitesse (Nederland), OB (Danmark) og Barnsley (England). – Denne gangen er vi overbevist om at det sitter.

Neste kamp for Pedersen og co. spilles søndag hjemme mot Bandimaspor.