Min ball. (foto: dortmund, twitter)

3-1 til Bayern München over Dortmund i DFL Supercup. To scoringer av mannen som passerte Gerd Müllers uslåelige 40 seriemål i samme sesong. Ingen scoringer av kronprins Erling Haaland. Etter en Bundesliga-premiere til Dortmund der Haaland sto for det aller meste av scoringer og assist, tenkte vi at dette blir sesongen der Lewandowski skal passeres av en 21-åring.

Særlig. Robert Lewandowski brukte første og beste anledning til å jekke ned Haaland med to scoringer og Super Cup-trofeet. Ekstra bonus for Bayern-spilleren ble å se frustrasjonenen til Haaland som bare vokste utover kampen.

Les: Brentford har gjort det igjen – henter sølvvinner fra OL

Dortmund-trener Rose mener likevel at Haaland har alt å vinne på å bli i Dortmund «til evig tid».

-Det er opp til Erling som avgjør fremtiden sin. Under alle omstendigheter er vi glad for at han spiller for oss. Hvem vet, kanskje i mer enn én sesong hvis vi gjør det godt, begynner Marco Rose håpefullt til Bild.

Mer enn én sesong, er det realistisk?

Les på Popidol: Britney Spears har lagt ut 11 toppløsbilder på Instagram i løper av 24 timer

-Han har fortsatt en lang kontrakt med oss. Bare fordi offentligheten konstant prater om at han forlater Dortmund til neste sommer, så betyr det ikke at det er tilfellet, kommer det fra Rose.

Hvis vi ser bort fra Bayerns solide seier i Super Cup, er Haaland det Rose sentrerer mye av spillet rundt. To scoringer og tre assists i 5-2 kampen mot Eintracht Frankfurt viser dette. At Haaland har de optimale arbeidsforholdene på topp i angrepet hos Dortmund, er det liten tvil om.

Les på Tysk fotball: Bild: Nagelsmann har overtalt RB-Leipzig kaptein Marcel Sabitzer

Likevel, skal Rose få rett i at Haaland velger å bli etter neste sommer, bør den defensive organiseringen forbedres noen solide hakk i løpet av sesongen. På tirsdag var Dortmund ikke i nærheten av kunne stanse Nagelsmanns angrepsbølger.

Les: Har spilt 80 kamper for klubben til Pelé – nå blir det spill med Ronaldo for Kaio Jorge