Barcelona skal holde fingrene av fatet når Vinicius nærmer seg kontraktsutløp. (foto: real, twitter)

Blodet pleier bokstavelig talt å flyte når Real Madrid og Barcelona barker sammen i El Clasico. Litt mindre etter at Sergio Ramos forlot kongeklubben, men likevel. Dette er to klubber som har en sportslig og politisk historie skreddersydd for å utvikle seg som bitre erkerivaler. Økonomisk krise ser nå ut til å moderere forholdet.

Kampen på banen vil fortsatt være med en last man standing-mentalitet, men på bakrommet skal de to La Liga-gigantene strekke hverandre en hjelpende hånd.

Les: Drømmedebut for Andreas Vindheim! involvert i fire av fem scoringer

Ved å ikke blande seg inn i interne prosesser hos den andre. Ifølge Marca har Barcelona -og Real Madrid-ledelsen blitt enige om at de ikke lenger skal nærme seg rivalens spiller hvis det pågår forhandlinger om en mulig kontraktsforlengelse. Dette vil fungere som en slags pakt, der klubben skal unngå en situasjon der de er tett på forlengelse med egen spiller og at rivalen slenger inn et eksternt tilbud som kan brukes til å presse opp lønnsbetingelsene.

Et eksempel: Når Barcelona en dag skal forhandle med Ferran Torres om forlengelse, skal Real Madrid holde seg langt unna og ikke gi Torres et bedre lønnstilbud som han kan bruke til å presse Barcelona i forhandlingene.

Laporta vil ikke at Real Madrid skal kødde når kontrakt med Torres skal forlenges. (foto: barcelona, twitter)

Les på F7: Eminem disker ut ord i vanvittig tempo

Både klubbpresident Joan Laporta hos Barcelona og Florentino Perez hos Real Madrid er i en presset økonomisk situasjon, ifølge Marca dukket det nylig opp en situasjon der Barcelona-spiller Ronald Araujo nærmet seg kontraktsutløp og der Real Madrid hadde blinket ut 22-åringen som ny midtstopper hos Real. Her ble det clinch, noe Marca hevder de to gigantene nå lover hverandre på tro og ære at de skal unngå fremover.

Et pragmatisk venneforhold, altså.

Les: Kasper Junker takker nei til spill mot Messi og gjengen