(foto: betis, twitter)

Sølvreven Pellegrini med CV som inkluderer ledelse av Real Madrid og Manchester City hadde en lite suksessrik periode hos West Ham frem til slutten av 2019, men har nå reist seg skikkelig. Etter suksess i La Liga og avansement i Europaligaen er Real Betis klar for mer Pellegrini.

Hos West Ham forbindes Pellegrini med to overgangsrekorder og totalt 155 millioner pund i utgifter til spillerkjøp på uruguayanerens vakt. Resultatet var 4-0 tap mot League One-klubben Oxford i den engelske ligacupen i 2019 og 17. plass i Premier League. Etter 1-2 tapet mot Leicester og West Hams fjerde tap på rad, ble Pellegrini sendt ut av Olympiastadionen i desember 2019.

Sommeren 2020 var Pellegrini tilbake i manesjen, denne gang for Real Betis. 6. plass i La Liga på første forsøk var mer enn godkjent, noe som Pellegrini og Betis-spillerne ser ut til å toppe denne sesongen med en 3. plass i serien så langt, bare 10 poeng bak Real Madrid.

Ledelsen hos Real Betis aner muligheten til Champions League-spill, og har fortet seg med å vise tilliten de har til Pellegrini. Kontrakten med Pellegrini løper til 2023, på onsdag ble en ny signert til 2025. Real Betis har funnet manageren som skal fjerne mindreverdighetskompleksene de har overfor byrival Sevilla (som ligger på 2. plass, 5 poeng foran).

Ekte kjærlighet – så lenge Pellegrini fortsetter å vinne. Vi gratulerer begge parter!