Manuel Diaz

For noen får dager siden ble pappaen til Liverpools venstreving Luis Diaz løslatt av kidnappere og i går satt han på tribunen og så sin sønn briljere for Colombia i VM-kvalifiseringskamp mot Brasil.

Det virket som om hele det Colombianske laget ikke bare spilte for kvalifisering til VM, men også for Diaz sin familie.

Les: Var favoritt til trenerjobben – klubben endte med å ansette hovedtreneren til Mumbai City

Luis Diaz nettet to ganger på fire minutter og med det kansellerte Gabriel Martinellis mål i første omgang. – Det er første gang Colombia har slått sine søramerikanske rivaler på åtte år, ettersom Nestor Lorenzos lag ble nummer tre i kvalifiseringen.

Kvelden ble gjort desto mer spesiell av Diaz’ far, Manuel, som var på tribunen for å se sønnen spille. Han klarte ikke å holde på følelsene sine da Diaz scoret vinnerermålet, og så til himmelen med armene utstrakt.

Bare forrige uke ble Diaz’ far gjenforent med familien etter å ha blitt overlevert til FN og den katolske kirkens tjenestemenn av medlemmer av geriljagruppen, National Liberation Army (ELN).

Han ble bortført 28. oktober i hjembyen Barrancas, sammen med Diaz sin mor, som ble løslatt i løpet av timer.

Lokale medier meldte at Manuel reiste med militærhelikopter til byen Valledupar, hvor han fikk en medisinsk undersøkelse før han returnerte til familien.

Etter kampen sa matchvinner-Diaz: «Jeg takker Gud. Han gjør alt mulig.

«Vi har alltid levd tøffe øyeblikk, men livet gjør deg sterk og modig. Det er fotball og livet også. Vi fortjente denne seieren.»

I mellomtiden sa Brasils keeper og Liverpool-lagkamerat Alisson om Diaz: «Han er en venn. Han led mye i disse dager. Dette er utenfor fotball. Han fortjener det.»

Les på Radio Tango: ROLLING STONES GARANTERER TILFREDSHET MED EN SPLITTER NY ROM