Leo Fuhr Hjelde

Det har lugget litt for stortalentet fra Lade, venstreback Leo Fuhr Hjelde etter overgangen til Leeds. – Allerede sommeren 2019 for lot den nå 20 år gamle U21-landslagsspilleren Rosenborg sin undomssatsning for å prøve lykken i Celtic.

Etter noen låneopphold tok Leeds over sommeren 2021. The Telegraph melder at Sunderland og Leeds blitt enige om en overgangssum og at det bare er de personlige betingelsene som må avtales før en overgang er på plass.

Les: Antonio Conte endelig tilbake – går for nok en serietittel

Leo Fuhr Hjelde har slitt med skader og bare spilt tre kamper for Leeds denne sesongen. I siste halvdel av sist sesong ble han lånt ut til Rotherham United andre halvdel av sesongen. (De ligger så lange denne sesongen desidert sist i Championship)

Hjelde har spilt 15 kamper for det norske U21-landslaget.

Nidaros snakket med RBK-topp Mikael Dorsin i forrige uke om en mulig retur: «Vi følger med på alle norske spiller utenlands, spesielt trøndersk. Utover det er det ikke noe vi kan kommentere.»

Rett før jul sa Hjelde selv til Nidaros at han er i et skille i karrieren der han er nødt til å spille kamper.

– Jeg tror viktigste for meg nå er en hel sesong der jeg spiller 35–40 kamper uten avbrekk. Jeg må ha flyt i spillet mitt, jeg vet jo at jeg er en bra spiller, sa han.

F7: Ingen tvil: Ørjan Nyland bringer lykke til Sergio Ramos og Sevilla!

Sunderland kjøper ham fra Leeds for om lag 15 millioner kroner, og at han er enig med klubben om en 4,5-årskontrakt.

Sunderland ligger i skrivende stund på en 7. plass i Championship – nivået under Premier League. Laget har 43 poeng etter 29 kamper. Laget han mest sannsynlig selges fra – Leeds – ligger på en fjerdeplass med 57 poeng. De har to poeng opp til 2.-plassen og med dét direkte opprykk.