Östersunds FK

Trøblet er enda ikke helt over for Östersunds FK som på nød og neppe fikk skal spille i Allsvenskan også 2020.

«Det er ynkelig av svensk fotball å være i denne situasjonen», sier C More-profil Lasse Granqvist i «Idrettshuset».

Östersunds FK klarte å fornye kontrakten i Allsvenskan til tross for gigantiske økonomiske problemer som følge av blant annet en styreformann som stjal kommunale penger til fordel for klubben.

Les: Ståle Solbakken: Det var en merkelig kamp

Klubben ble nektet elitelisens for sesongen 2020, men anket avgjørelsen. Dagen før julaften kom beskjeden om at Jyllandsklubben likevel fikk lisens.

Les på Popidol: IEM Katowice arrangeres uten publikum

15 millioner svenske mangler, men klubben har sagt at de har løst disse gjennom en sponsor som ønsker å være anonym. Men pengene har ikke kommet inn, og mens ÖFK jobber for å få dem ut, viser fotballklubbens regnskap for 2019 et negativt resultat på 40,7 millioner svenske kroner.

Lasse Granqvist: «Jeg vil se en varsling»
Den populære kommentatoren Lasse Granqvist sier i podcasten «Idrettshuset» at det er ynkelig av svensk fotball å være i denne situasjonen.

«Dette gjelder det svenske fotballforbundet, med både lisensieringsstyret og klagenemnda», sier Granqvist i podcasten og fortsetter:

Det kan ikke være noen i svensk fotball som tror dette er en måte vi ønsker å drive svensk elitefotball på, det er ikke en mulighet for at det er det.

Granqvist kan ikke forstå hvordan alt gikk, fra ÖFK ble kvitt elitelisensen til de fikk det tilbake med løftet om at den nye sponsoren skulle få 15 millioner.

«Hva gjør de? Jeg vil se en varsling. Har noen sendt inn falsk eller villedende informasjon? Det kan testes i sportens eget regelverk, sier han, og avslutter:

Jeg hører ingenting! Fra kontoret i Solna på Friends arena hører jeg ikke annet enn stillhet!