Manchester Uniteds supertalent er tapt

4492
Frister ikke nok? (foto: united, twitter)

Denne gangen er det ikke Antonio Conte som er på handletur hos Manchester United, og gjelder heller ingen spillere United har satt på overflødig-listen.

Dette dreier seg om keeper Dean Henderson.

22-åringen har fremstått som en av de mest lovende unge keeperne i verden, spesielt etter det imponerende utlånet til Sheffield United.

Les: Bekreftet: Ajax sender assist-kongen til Premier League

Siden 2015 har 22-åring blitt sendt rundt for spilletid hos Stockport, Grimsby og Shrewsbury. Da han kom til Sheffield United i 2018, skjønte The Blades hva de hadde fått mellom stengene i Henderson. Denne sesongen har han vært det ubestridte førstevalget, og del av forklaringen på hvorfor Sheffield ligger foran Tottenham, Everton og United på tabellen.

Ni Premier League-kamper uten baklengs setter Henderson på samme nivå som Alisson og kandidat til tittelen som ligaens beste keeper.

Les på Popoidol: Milanos ordfører, Giuseppe Sala henter gjerne Zlatan statuen

Ikke overraskende har landslagssjef Gareth Southgate begynt å legge Henderson inn i Englands planer før sommerens EM.

Nå hevder ESPNs kilde at både PSG og Chelsea vurderer sterkt hva de skal gjøre på keeperfronten og at Henderson har sneket seg inn på ønskelista.

Og United? Ifølge ESPN ønsker klubben å forlenge kontrakten med 22-åringen som går ut i 2022 (med opsjon på 12 måneder til), men med David de Gea og Sergio Romero foran i køen, spørs det om United ikke skal slite med å kunne møte Hendersons forventninger.

Vifter PSG eller Chelsea med førstekeeper-kortet, kan det by på utfordringer å minne Henderson på hvor hjertet hans bør ligge. Spesielt når han fortsatt har tilgode med å spille for United etter fem år som leiefotballsoldat.

Alt dette taler for at Dean Henderson er tapt for Manchester United.

Les: Ingen hemmelighet når Guardiola får sparken hos Manchester City