Jadon Sancho (foto: united, twitter)

Manchester United ønsker at Jadon Sanchos fremtid skal løses i løpet av overgangsvinduet i januar, men det er fare for at problemene rundt 23-åringen trekker ut til sommeren på grunn av et standpunkt som den tidligere Borussia Dortmund-spilleren skal ha tatt.

Sancho har ikke spilt for Manchester United siden august etter en spektakulær krangel med manager Erik ten Hag, som har sett ham nektet muligheten til å trene med førstelaget. Den totale utfrysningen har ikke havnet i god jord hos Sir Jim Ratcliffe som er på vei til å overta 25% av aksjene i klubben.

Les: Sender stressnivået i taket hos Manchester City-ledelsen

Sir Jim Ratcliffe er på «kollisjonskurs» med Ten Hag.

En overgang ser ut til å være den eneste løsningen for å løse uføret slik ting står, noe som gjør januar til et sentralt tidspunkt i sesongen for kantspilleren, men det er en veldig reell fare for at han avviser en av de få mulige utgangsrutene som er åpne for ham.

Saudi Pro League ser ut til å være det mest sannsynlige alternativet for Sancho å ta hvis han ønsker å forlate Old Trafford, men etter å ha avvist dem i sommer. Nettopp har 90Mins skrevet at Sancho fortsatt er «uoverbevist» om at det er det beste for karrieren hans å flytte på dette tidspunktet. – Noe vi er fullstendig enig i!.


Sancho har gjort det klart, via agentene sine, at han ønsker å beholde kontrollen over fremtiden sin og ikke vil bli tvunget til bare noen klubb for å gjøre livet til Man Utd og Ten Hag enklere. Han takker nei til muligheten til å bli med tidligere Old Trafford-lagkamerat Cristiano Ronaldo i Saudi Pro League.

Problemet for Sancho er imidlertid at det sannsynligvis er få andre destinasjoner som både vil og kan ønske ham velkommen tilbake.

En retur til Borussia Dortmund har blitt utpekt som en potensiell vei spilleren er interessert i å ta, men hans høye lønn alene vil utgjøre et stort problem for Bundesliga-siden før spørsmålet om et lån eller overgangssum tas opp.

Sancho kan være villig til å kutte i lønn for flyttingen, men trolig ikke så mye som BVB krever.

LES: Xabi Alonso må smøre seg med tålmodighet – Real Madrid-ledelsen har en annen plan

På samme måte er Juventus interessert i spilleren, men kan ikke komme i nærheten av å møte de økonomiske kravene som følger.

Man Utd, på jakt etter en løsning på dette Sancho-problemet, undersøker i mellomtiden muligheten for en 18-måneders låneavtale, men hvor spilleren ender opp er fortsatt uklart. Sir Jim Ratcliffe mener at hånderingen av Jadon Sancho fra Erik ten Hag sin side har gjort situasjonen nesten uløsbar.

Tapet for Manchester United blir enormt. – Ikke bare betaler de 250 000 pund i uken for en spiller som ikke spiller, men sjansen for at de får tilbake en vesentlig del av de 85 millioner euro de betalte Borussia Dortmund er svært liten.

Sir Jim Ratcliffe har bedt Erik ten Hag om å løse sitt forhold til Jadon Sancho, noe han så langt ikke har gjort eller forsøkt å gjøre.