Frenkie de Jong

Det er en sedvanlig arrogant La Liga president Javier Tebas som uttaler seg til media etter klubbenes nye lønnstak ble presentert, alle lurte på hva han hadde å si om Barcelona: «Det bekymrer meg, men samtidig vet jeg at klubben har mekanismer som gjør at den kan komme seg ut av problemene de er i. De må tilpasse seg og se hva de beste alternativene er for å løse problemet»

Barcelonas Sports Squad Cost Limit (LCPD) for starten av neste sesong vil være 204 millioner euro, ned fra 270 millioner euro denne sesongen og 648 millioner euro før det etter at effekten av økonomiske «levers» tok slutt.

Les: Solskjær er definitivt rett mann til å lede giganten Bayern München

Problemet er at Barcelonas nåværende utgifter til lønnen til førstelagstroppen, manager Xavi Hernandez, hans assistent, fysiske trener og ansatte i ungdomsseksjonene beløper seg til over 400 millioner euro, det dobbelte av det de får lov til å bruke i starten av neste sesong.

Med mindre de kutter ned lønnsregningene sine, vil ikke Barcelona kunne registrere noen nye signeringer for å spille i La Liga, eller til og med nåværende spillere hvis La Liga-registrering avsluttes i juni, som Inigo Martinez og Vitor Roque.

Sammenlignet med erkerival Real Madrid er de dermed sjanseløse i å tilby de mest lukrative avtalene i ligaen. Hovedstadsklubben fortsetter nemlig med lønnstaket sitt på hele 725 millioner euro.

Manchester United tar salto etter La Liga kunngjøringen, Barcelona må selge spillere som gir effekt på bunnlinja. Etter år med underprestasjoner og stagnasjon, er forandring i luften på Old Trafford. Forrige uke godkjente fotballforbundet investeringen på 1,3 milliarder pund i Man United av INEOS, grunnlagt og ledet av Sir Jim Ratcliffe.

Den britiske milliardærens selskap eier 25 prosent av klubben, men har tatt full kontroll over fotballdriften. Et av Ratcliffes hovedmål er å gjennomføre en overhaling av spillertroppen, noe United-fansen har etterlyst i årevis.

Manchester United har ikke lykkes i med sommersigneringene Mason Mount og Sofyan Amrabat. – Nå vender de tilbake til Barcelonas midtbanespiller Frenkie de Jong. Manchester United og spesielt manger Erik ten Hag er opptatt av den nederlandske stjernen.

Spør du Manchester United-suppportere om den nederlandske landslagsspilleren, kan det komme en grynt som svar. Erik ten Hag bestilte sin tidligere midtbanegeneral da han signerte som United-manager, Man United og Barcelona skal ha vært enige sommeren 2022, men hovedpersonen nektet. De siste månedene har rykter fra Spania vært at tonen er en helt annen fra 26-åringen i det kommende overgangsvinduet.

Etter avslutningen av vinterens overgangsvindu har LaLiga bekreftet de offisielle lønnstakene for alle lagene som spiller i de to øverste divisjonene i spansk fotball. Joan Laportas klubb må kanskje forholde seg til en «50 %-regel», der de bare bruker én euro for hver to de sparer.

F7: Real Madrids dyreste nektet plent å røre joggeskoene i ferien

Barcelonas sportsdirektør Deco og president Laporta må selge flere av spillerne som tjener mest i klubben.