Det er ingen hemmelighet at Nicklas Bendtner skapte godt med overskrifer i sin tid i Arsenal, noe han fortsatte å gjøre også som Rosenborg-spiller og forsåvidt også i tiden etter han la fotballskoene på hylla.

Lorden roser Manchester United-spissen Rasmus Højlund som fortjent har fått mye tyn sammen med resten av et skammelig slapt lag.

Les: Cristiano Ronaldo har bestilt signering av Manchester United-stjerne

Højlund ankom Old Trafford i fjor sommer da Erik ten Hag overbeviste Man Utd om å bruke 64 millioner pund – potensielt økende til 72 millioner pund – for å signere spissen etter at han scoret ni mål på 32 Serie A-kamper. Gitt Højlunds relative mangel på erfaring på toppnivå, var det en viss bekymring blant Manchester Unitedt fansen om han ville lykkes i England.

21-åringen slet i de tidlige stadiene av Manchester United Premier League-sesong, men han viste at han har evnen til å score i store kamper ved å registrere fem mål på seks gruppespillkamper i Champions League.

Højlund fortsatte med å glede seg over en strålende form mellom 2. juledag og 18. februar, og fant nettmaskene syv ganger på seks ligakamper. Det har vært noen tvil om danskens evne til å score mål de siste månedene, men han stilnet disse kritikerne ved å sende en perle forbi Martin Dubravka og sikret med det at Manchester United slo Newcastle United 3-2 onsdag kveld.

Det har vært mange spekulasjoner om Manchester United signerer en mer erfaren spiss for å hjelpe Højlund.

I et nylig intervju med Talksport diskuterte den kontroversielle tidligere Arsenal-spissen Nicklas Bendtner Manchester Uniteds planer og hva han synes om Højlund.

Bendtner tippet landsmannens form til å «ta fyr» i nær fremtid og stemplet ungguttens mentalitet som «toppklasse».


«Det som er vanskelig er at United må hente inn mange spillere, så spørsmålet er hvor de skal få disse tre eller fire toppspillerne for å styrke laget,»

«Spissposisjonen kan være en av dem, og Højlund blir trukket tilbake og spiller kanskje 20 kamper i året i stedet – med mindre han tar fyr, noe han kan gjøre.

«Jeg tror ikke det spiller noen rolle som sådan. Han har fortsatt formatet, og han har mye spill i seg. Han har potensialet til å bli virkelig, virkelig god. Også i United.»

På spørsmål om Højlund har hatt en god debutsesong i Man Utd, la Bendtner til: «Jeg vil si at ut fra forholdene vil jeg si det spillemessig, nei, men jeg vil si det til hele United-laget.

«Men holdningsmessig vil jeg si ja. Jeg synes holdningen hans har vært i toppklasse. Jeg liker veldig godt holdningen hans.»

Etter å ha scoret mot Newcastle, håper Højlund å avslutte Premier League sesongen på topp med netting på turen til Brighton på sesongens siste dag.

Manchester United møter Manchester City til Fa-Cupfinalen 25 mai.

Les på Engelske klubber: Der kom avskjeden med Manchester United-supporterne