Donny Van De Beek

Manchester United og Tottenham har begge kontaktet Ajax og kommet opp med et identisk bud for å hente Donny van den Beek.

Van de Beek dukket for alvor opp på stjernehimmelen da han regjerte midtbanen i 2018/19 sesongen, han hjalp helt klart Ajax til Champions League-semifinalen.

Les: Carlo Ancelotti jakter Manchester United keeper

Han var en av 30 spillere som mottok en Ballon d’Or-nominasjon i fjor. – Overraskelsen var stor da han ikke gikk til en større klubb da, det ble spekulert i en rekke klubber, blant andre Real Madrid og Manchester United. – Gutta på Old Trafford har beholdt interessen og befinner seg litt overraskende i et res mot Totttenham.

Begge klubbene skal ifølge Sport ha tilbudt Ajax 49 millioner euro, en sum som er nøyaktig det Ajax har sagt de ønsker.

Les: «Veldig forbanna» på Liverpool etter avgjørelsen

Hjertet er i Barcelona

Barcelona som arbeider på spreng for å finne ut hva de er fremover skal også være interessert, de har lagt ut spillere til en verdi av 3,6 milliarder kroner til salgs og da regner vi ikke med Lionel Messi. – Skulle de lykkes med en % av dette har de økonomi til å by over. Dessuten har de fordelen av, hvis vi skal tro ungdoms-intervjuene med Van de Beek å være den unge forsvarsspilleren sin drømmeklubb.

Det er flere årsaker til at Barcelona foretrekkes, han får spille med sin tidligere Ajax-lagkameraten Frenkie de Jong på midtbanen. Dessuten har han et meget godt forhold til tidligere landslagssjef for Nederland Ronald Koeman, som nylig er utnevnt til manager for Barcelona.

Van de Beek har egentlig ingenting å fortelle:

«Det er veldig rotete, i alle fall en veldig rotete periode når det gjelder overganger,» sa han til Fox Sports. “Ingenting er sikkert ennå. Jeg er fortsatt en spiller i Ajax, og jeg er fortsatt stolt over å være der.

“Hvis det ikke hadde vært koronavirus, hadde det kanskje vært annerledes nå. Det er ingen klarhet nå, og vi må vente og se hvordan det blir. «