Robin van Persie og tidligere Ajax president Edwin van der Sar

I en nyhet som garantert vil få deg til å føle deg gammel, hvis du bryr deg, har den tidligere Manchester United-, Arsenal- og Fenerbahce-spissen Robin van Persie sikret seg sin første jobb som manager.

40-åringen, som bestemte seg for å henge opp støvlene på slutten av 2019/20 sesongen etter en fantastisk karriere, fortsatte å jobbe under Arne Slot som spisstrener i Feyenoord. Mens Arne Slot tar steget opp og blir manager for Liverpool tar Robin van Persie med seg erfaringer fra den regjerende seriemesteren inn til Heerenveen som er i ferd med å avslutte Eredivisie sesongen omtrent midt på tabellen.

Les: Liverpools nye manager tar over Jürgen Klopp sin interesse for IFK Göteborg talent

Van Persie, som scoret 58 mål på 105 opptredener i løpet av en treårsperiode med troféer på Old Trafford, poserte for bilder med Alejandro Garnacho og Facundo Pellistri på vinterleiren deres i Andalusia. – Han hadde tydeligvis imponert Manchester United manager Erik ten Hag . Nederlenderen har avslørt at han avviste et tilbud fra Ten Hag om å bli en del av Uniteds trenerteam sommeren 2022, da den tidligere Ajax manageren kom til Old Trfford, og senere igjen i fjor sommer.

Men nå, etter å ha fått de nødvendige papirene på at han er en trener, har Van Persie tatt sine første skritt inn managerverden ved å ta jobben i Heerenveen.

Van Persie sier at han ser frem til en ny utfordring hos De Superfriezen, som for tiden ligger på 10. plass på Eredivisie-tabellen etter 10 seire av 33 mulige, og er entusiastisk over samtalene han har hatt med klubben.

Les på F7: En nær venn av Jürgen Klopp har kastet lys over hvor den ikoniske Liverpool-sjefen vil lande

Treneryrket er omfattende og utfordrende, og jeg utøver det med stor lidenskap og glede, sa han etter å ha fått rollen.

«Jeg vil gjerne fortsette utviklingen min og rollen som hovedtrener passer perfekt inn i det målet. Jeg er derfor glad for muligheten sc Heerenveen tilbyr meg.

«Heerenveen er en veldig hyggelig Premier League-klubb med en rik tradisjon og lojale støttespillere. Det er en fantastisk utfordring å bidra til de sportslige ambisjonene og utviklingen til klubben som hovedtrener.»

Van Persie har trent Feyenoords under 18 og under 19 år denne sesongen, men sies å ha avslått et tilbud om å lede under 21-laget sitt til fordel for en mer senior rolle.

Brian Pinas, en tidligere Feyenoord-spiller, vil være en del av Van Persies trenerteam på Heerenveen sammen med Paul Simonis, Henk Brugge og keepertrener Ruud Hesp.

Nico Romeijn, en spesialistutviklingstrener, og videoanalytiker Yöri Bosschaar vil også komme over fra Feyenoord, med Romeijn som bidrar til utviklingen av deres trenerteam.