(foto: united, twitter)

United-supporterne svevde på vei inn i første kamp i Champions League. CR7 var tilbake i troppen, og kom direkte på måltavla med to scoringer mot Newcastle. Young Boys har reven David Wagner, som i sin tid lagde trøbbel for United og de andre Premier League-klubbene da han ledet Huddersfield. Likevel skulle dette være grei skuring for United.

Den definitive vinneren på overgangsmarkedet hadde raket med seg Jadon Sancho og Raphael Varane, med Ronaldo som den overraskende prikken over i´en.

Så smalt det i Bern.

United-supporterne har per torsdag ikke rukket å fordøye det som endte med 2-1 tap. Ronaldo gjorde jobben og satte inn den førende scoringen etter tretten minutter. Så forsvant Wan-Bissaka ut med rødt kort. Young Boys reduserte, Ronaldo og Fernandes ble tatt av banen, og David Wagner kunne kysse det sveitsiske gresset da de satte inn den avgjørende scoringen på overtid (godt hjulpet av en uheldig Jesse Lingard).

Det var så som tippet at Young Boys skulle vinne, men det sveitsiske laget har overrasket før, på Smartbettingguide finner du alt du trenger for en bedre spillopplevelse og hvem vet! – Kan tenkes du du gjør bedre valg og finner gode odds.

Etter kampen kom det en lavmælt statusrapport fra «Mr. Champions League».

-Vi har et fantastisk lag, en ungt lag med en fantastisk manager, men som jeg har sagt før, vi må bygge opp selvtilliten vår, begynner Ronaldo.

-Laget trenger å bli mer modne hvis vi ønsker å vinne ligaen og hvis vi ønsker å vinne Champions League. Jeg tror we are in a good way, sier 36-åringen.

Som har påtatt seg jobben med voksenopplæringen i United-troppen.

-Vi må vinne kamper, bygge opp selvtilliten, bygge opp laget, og jeg her her for å hjelpe laget, sier CR7.

Step ut, boys! (foto: united, twitter)

For Rio Ferdiand ble det i meste laget med «hjelp» fra Ronaldo da han ble byttet ut mot Young Boys og det spisset seg til i sluttminuttene. Med Ronaldo løpende langs sidelinjen og smelle ut med retningslinjer til spillerne ute på banen, var det for Ferdinand vanskelig å se hvem som egentlig ledet United-skuta.

-Jeg må være ærlig, hvis jeg var trener hadde jeg bedt ham å sette seg ned, sa Ferdinand i BT Sports-studioet.

Etter tapet var ikke Ferdinand særlig optimistisk på vegne av gamleklubben sin.

-Jeg plasserer City og Chelsea foran Man United akkurat nå…City har erfaringen i tillegg til å vinne titler, men Man United er den minst erfarne av de fire (engelske) lagene og den med minst forståelse for hvordan vinne trofeer, kommer det fra Ferdinand.

Da Ronaldo måtte ut med skade i EM-finalen i 2016 var han hyperaktiv på sidelinja og veivet og dirigerte det portugiske laget. Da var det ingen som klaget.

Vi tror Rio Ferdinand må innse at når United henter inn vinnerskallen over alle vinnerskaller, må Solskjær og teamet hans lukke øynene for det som kan oppfattes som overtramp. Ronaldo er all in, eller ingenting. Tittelgrossisten Ronaldo er spilleren som har alt det Rio Ferdinand sier United mangler.

På søndag venter David Moyes og West Ham på et revansjesugent United-lag. Vi tror neppe Ronaldo kommer til å holde en spesielt lav profil. Skal United komme seg over årene med hederlig innsats, må det portugisiske villdyret slippes helt løs.