Manchester United må mer enn doble det Barcelona betalte Liverpool

Hvorfor?.

Barcelonas president Josep Maria Bartomeu heller en god dose med skikkelig kaldt vann i årene på de som ønsket at Philippe Coutinho i sommer skulle forlate Nou Camp og bli en del av Manchester United.

Coutinho sluttet seg til Barcelona fra Liverpool for 142 millioner pund i januar i fjor.

Det Coutinho levert i La Liga var langt unna det som han gjorde for Liverpool i Premier League. – Fordi vi alle så «droppet» i formen startet neste umiddelbart ryktene om at både den brasilianske superstjernen og klubben hadde gjort en tabbe.

Les: Martin Ødegaard «Jeg er klar for det neste steget»

26-åringen har stabilisert seg noe, og både Manchester United og Chelsea har vært frempå med kjøpeinteresse, imidlertid har Josep Maria Bartomeu gjort det klart Coutinho er en del av manager Ernesto Valverdes planer. – Det blir ikke salg med mindre en klubb velger å utløse midtbanespillerens frigjøringsklausul, som ryktes å være på svimlende 355 millioner pund (omtrent 4 milliarder kroner)

Bartomeu sa til den spanske TV-stasjon TVE: «Coutinho er en utmerket spiller, og han har trenerens tillit. Han har en kontrakt med oss, og han vil forbli på laget, med mindre de (en annen klubb) oppfyller sin frigivelsesklausul.»

Bartomeu avviste også forslaget om å hente tilbake Neymar fra Paris Saint-Germain, de 200 millioner pundene er «allerede brukt» blant annet på å hente Ousmane Dembele fra Borussia Dortmund.

«Det er ikke mulig for Neymar å komme til Barcelona da vi har et annet sportsprosjekt med Dembele og Coutinho. Vi er fornøyd med det vi har».

«Dembele er en god profesjonell spiller. Han er en ung fyr som kom til en stor klubb, og det er ikke lett, men han har tilpasset seg og han er mye bedre enn Neymar. »

Countinho bekrefter situasjonen i en samtale med Sunday Mirror:

«Hodet mitt er eksklusivt i Barcelona. Retur til England nå passer ikke inn i mine planer»

Les på Popidol: Glem Maradona – vi husker Ryan Giggs´ solotur bedre!