Sir Alex Ferguson i kjent positur med gyllen vase!

Tiden flyr! For ni år siden valgte Sir Alex Ferguson å gå av med pensjon, men ikke helt han er nå den syvende far i huset, en jobb uten ansvar eller arbeidstid. – Den legendariske Manchester United manageren tjener fortsatt 235 000 pund per uke. – Da han la opp som manager i 2013 var det etter 26 år på Old Trafford. Ferguson løftet Manchester United til nye høyder og sikret han status som den beste manageren Premier League noensinne hadde sett.

Den 80 år gamle skotten som i praksis er pensjonert selv om at har et kontor på Old Trafford tjente ufattelige 12,2 millioner pund i fjor, noe som tilsvarer omtrent 140 millioner kroner.

Les: Sportsdirektøren Manchester United drømte om skal fristes til å overta for Leonardo

Ikke en dårlig pensjon, vel?

Sir Alex Ferguson tjener mer fra tørkeloftet enn nåværende manager Ralf Rangnick som drar 180 000 pund uken, pluss en bonus på 5 millioner pund ved topp fire plassering.

Som den gode skotten han er er han flink med penger, gjennom et langt arbeidsliv har han vært dyktig med sine investeringer. – Han har også bokavtaler som bringer inn godt med penger. – Han er i tillegg til alt annet ambassadør for Manchester United, noe som letter til omtrent 2 millioner pund på hans lønnsslipp. – Ambassadør stillingen krever oppmøte 20 dager hvert år og «plikt» til å komme på hjemmekamper

En annen investering Ferguson alltid har vært kjent for er hesteveddeløp. Eks-Manchester United-sjefen har lenge vært involvert, og vant Betway Bowl på Aintree-møtet i fjor, sammen med to andre kjente løp. Totalt ga gevinstene £169 000 og merket «beste dag i racing».

Les: Jürgen Klopp: – Pep er verdens beste fotballtrener