Nicky Butt

Den tidligere Manchester United-stjernen Nicky Butt, som er et av de seks kjente medlemmene i Class of ’92 i United, som også inkluderer brødrene Neville, Ryan Giggs, Paul Scholes og David Beckham er ifølge Manchester Evening News i retten for overgrep og for å ha knust en iPhone fra 7.

Den nå 44 år gamle Butt i Manchester Magistrates ‘Court siktet for overgrep og for å ha knust en iPhone fra 7 til 800 pund. – Butt påberopte seg ikke skyldig i overgrepet som skal ha skjedd 16. april, på kona Shelley Butt.

Butt dukket opp – men sa bare sitt navn og sin adresse.

Advokaten hans gjorde det klart for dommeren at Butt ikke er tidligere straffet og dessuten påberopte seg ikke skyldig på alle punkter.

Saken forventes å ta to dager. Den første er planlagt til 27. februar 2020.

I dag er han leder for første lagsutvikling hos United, og det samme er medeier i Salford United FC med de andre «klassen av 92».

Nicky Butt debuterte for Manchester United i november 1992 og var en jevnlig del av førstelagsgruppen og i en lang periode startoppstillingen under Alex Fergusons ledelse frem til 2004, da han forlot klubben til fordel for Newcastle United. Han klarte også å representere Birmingham City en sesong før han sluttet som et aktivum i 2010.

Han vant seks engelske mesterskap, tre FA-cuptitler, en Champions League-tittel samt en interkontinentaltittel med United.

Han spilte 39 kamper for det engelske landslaget – inkludert alle fem på verdensmesterskapet i 2002, da England som kjent slo Danmark i 1/8-finalen.