Vi trenger bare å tenke på den franske legenden Eric Cantona for å få et smil om munnen, og nå da han i i en meget spesiell tale som ikke hadde fryktelig mye med fotball å gjøre forteller at vi snart kan få evig liv gleder vi oss enda mer. – Det er jo skikkelig gode nyheter, samtidig kommer han med en advarsel.

Eric Cantona mottok en pris i forbindelse med Champions League-trekningen, tilstede var lett måpende superstjerner Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

«Vi har alltid elsket Eric Cantona, nå elsker vi han enda mer -Tusen takk» (kommuniké fra Sporten redaksjonen)

Les: Her er gruppene i Champions League 2019/20

Lagene for denne sesongens Champions League trekkes. Blant kampene som skiller seg ut er PSG mot Real Madrid, Juventus mot Atletico Madrid og FC Barcelona mot Inter. Du finner alle grupper her.

Men faktum er at selve trekningen var i skyggen torsdag kveld. I stedet var det Manchester United-ikonet Eric Cantona som fikk flest reaksjoner – etter en underlig tale.

Den 53 år gamle franskmannen mottok prisen på scenen, og tok deretter noe overraskende ved å dele teoriene sine om forskningsverdenens fremtid.

«Snart vil forskning ikke bare kunne bremse aldring av celler, men også fikse celler slik at vi kan leve for alltid. Bare ulykker, kriminalitet og krig vil drepe oss, men dessverre vil kriminalitet og krig dobles. Jeg elsker fotball. Takk.»

Cantonas ord fikk raskt en hel fotballverden til å reagere.

«Det er bisart,» skriver British Independent.

“Du kan se hvordan panikk sprer seg i rommet. Utrolig morsomt, »skriver BBCs Des Kelly på Twitter.

«Cantona sjokkerer alle,» skriver Manchester Evening News.

Den britiske paralympiske Ryan Crouch sier at han forsto mer av hva keeper Alisson sa fra scenen, selv om talen hans var på portugisisk.

Flere bemerket at Lionel Messi og Cristiano Ronaldo fulgte franskmannens tale med et slags overrasket fugleperspektiv i ansiktet.

«Vi følte det samme, folkens,» skriver irske RTÉ Soccer.

«Messi og Ronaldo er klare,» sier Daily Mail.

«Dette er årets sportsfoto,» skriver Markus Hesselmann i tyske Der Spiegel.

Les: Enda en stjerne solgt på grunn av Champions League suksess: «Det er en skam»