Joao Neves

Portugisiske SL Benfica leder klart listen over verdens mest vellykkede akademier. – Det skaffer milliardinntekter til klubben samtidig som er har en enorm tiltrekningskraft overfor unge talenter.

Det ser ingenting som tyder på at de gir fra seg toppen med det første, for Benfica har flere gullkalver.

Les: Dette er verdens mest lønnsomme fotball-akademier

Vi vet fra før at Manchester United er Benficas portugisiske midtbanespiller Joao Neves, men at 19 åringen har vært alt for dyr frem til nå. Nå som Sir Jim Ratcliffe har meldt sin ankomst til Old Trafford med kjøp av 25% av klubben sammen med investeringer på infrastruktur vil ikke økonomi være begrensende i samme grad som før.

Tronen skal gjenerobres etter mange grusomme år under Glazer-familiens åk!

Fremover får Manchester United mye størrer økonomiske muskler igjen, men storbrittanias rikeste kan ikke bidra før Premier League har godkjent kjøpet, det kommer ikke til å skje før vintervinduet er lukket.

Daily Mirror melder at Manchester United vil starte samtaler med Benfica tidlig i år om å signere Neves til sommeren. – Det kommer til å koste!

Benfica! De trenger «bare» å betale utkjøpsklausulen.

Dersom Neves blir signert – basert på spillerens utkjøpsklausul – blir det Manchester Uniteds desidert dyreste kjøp noensinne. I dag er klubbens dyreste signering Paul Pogba. Den franske superstjernen ble kjøpt fra Juventus for 105 millioner euro i 2016.

Les: Leeds-giganten Luke Ayling takker for seg på Elland Road

Neves har kontrakt ut 2028, og har gjennom årene spilt 48 kamper med Benfica.

Joao Neves sin utkjøpsklausul er på 120 millioner euro. – Dette blir med dagens kurs omtrent 1,452 milliarder kroner.