Skal ikke ha på seg at han forlater Ajax i "dårlig stand".

Manchester United kjemper om så mye mer enn æren de neste månedene. Med Arsenal og Tottenham i god flyt i Premier League, risikerer en av verdens største klubber å «rykke tilbake til start» med Europaligaspill neste sesong. Da er det kanskje ikke så pussig at kandidatene til managerjobben leker seg med andre alternativer.

Vi tar for gitt at en trener ikke sier nei når Manchester United-banker på døra og tilbyr jobb på Drømmenes Teater, men når man kikker tilbake på de siste ni årene med David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær, tegner det bildet av en rimelig usikker jobb.

Solskjær fikk noe tålmodighet fra klubbledelsen, men da 2021/22-sesongen viste en manglende kontinuitet, var 2. plassen i Premier League og Europaligafinale glemt.

Ralf Rangnick har ledet Manchester United ut av Champions League etter det bitre tapet på Old Trafford mot Atletico Madrid, nå har vikaren fullt fokus på kampene som kan avgjøre hvilken manager som takker ja til jobben hos United.

Manchester United – Leicester, 2. april

Everton – Manchester United, 9. april

Harry Maguire og gjengen kommer fra 2-4 seier mot Leeds, en seig 0-0 kamp mot Watford, et horribelt 4-1 tap mot byrivalen og en befriende 3-2 seier mot Tottenham med et tilsvarende befriende hattrick av Cristiano Ronaldo.

(fra premierleague.com)

Og neste manager som skal ta over United-skuta?

Det spisser seg til, der dialogene med kandidatene blir tettere og mer konkrete. Erik Ten Hag er hele veien sett på som en av de sterkeste kandidatene, og skal ha vært i Manchester forrige uke for samtaler. Ifølge den alltid tilstedeværende overgangsjournalisten Fabrizio Romano ble nederlenderen bedt om å legge frem planene sine for United.

Skulle United gå for Ajax-manageren, er det likevel ingen selvfølge at han sier yes, please. For ifølge Sky Sports er to andre storklubber samtidig på jakt etter å sikre seg Ten Hag.

Vi tenker Ajax-manageren følger ekstra nøye med på de neste Premier League-rundene. Taper Rangnick kampen mot Tottenham eller Arsenal om Champions League-kvalikplassen, får neste United-manager en helt annen situasjon.

Selv om United-ledelsen selv mener det ikke reduserer tiltrekningskraften på overgangsmarkedet med en sesong utenfor Champions League, kan vi ikke se bort fra at godt CL-vante kandidater til managerjobben har en annen oppfatning.

Leicester -og Everton kampene må vinnes.