(foto: city, twitter)

Vi kunne nesten høre José Mourinho sitte i sofaen og si: Told you so. Tottenham var så nære, så nære, men likevel milevis unna trofeet. Et frispark på slutten av ligacupfinalen var det som ble nok for City – og et frispark Serge Aurier kommer til å huske for resten av sesongen.

Nå skal ikke ivorianeren få skylda for at Tottenham tapte. De møtte Mesternes Ligacupmester. Dette var Manchesters 4. strake ligacuptittel. Hvordan blir dette: Back-to-back-to-back-to-back? Uansatt, Guardiolas bragd er ikke matchet av noen andre på balløya.

Les: Messi smiler, Dembelé holder seg nesten skadefri – og nå har også Griezmann skjønt greia

Tottenham måtte dermed nøye seg med nesten å ta sin første tittel i engelsk fotball på 13 år. Det kunne blitt skikkelig ille for Ryan Mason da City rundspilte laget hans i første omgang og fortsatte i andre, men det var først i det 82. minutt at Guardiolas offensive horde slo igjennom forsvarsverket til Spurs.

Serge Aurier sendte en feilvendt Raheem Sterling i bakken til frispark, som ble utnyttet av en høytflyvende Laporte til 1-0.

Les på Engelske sider: Første kandidat til Tottenham-jobben som sier: -Den skal jeg ha!

Les på F7: Flyselskap vil sende turister over Tsjernobyl

Vi gratulerer Guardiola og Manchester City. Best på balløya! By the way: Dette var Guardiolas 30. trofé. Ingen over, ingen ved siden av.

Les: Da kan Zuccarello la skjegget gro