Om noen få timer er det klart for det som i gamledager hadde vært Manchester United tar et besøk hos lillesøster Manchester City og henter tre poeng. – Slik er det definitivt ikke lenger og slik at det ikke vært på en stund. Manager Pep Guardiola ble av de fleste regnet som verdens meste manager helt til  Jürgen Klopp gjennomførte mirakler med Liverpool blir av de fleste tippet som den mest sannsynlige seierherren i dagens oppgjør. 

71% seier til Manchester City – 18% uavgjort – 11% seier til Manchester United.

Les: Olivier Occean ferdig i Mjøndalen, men trolig ikke med fotball

Det er første gang Ole Gunnar Solskjær gjester Manchester Citys hjemmebane som manager for Manchester United. Han innrømmer i forkant at kampen at avstanden er for stor opp til den opprinnelige «lillesøsteren», men han tror ikke massivt pengeforbruk er løsningen for å bli best i byen igjen. – «Ser jeg ut som en som vil bruke 100vis av millioner?»

Den lyseblå delen av byen har feiret tre ligagull siden sist United kunne kalle seg seriemestere. Forrige sesong endte de svimlende 32 poeng foran rivalen – et større gap enn noensinne. – Det er lenge siden Manchester United var den beste klubben i byen, Ole Gunnar Solskjær er i godt selskap, David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho klarte ikke å ta vare på makten opparbeidet av Sir Alex Ferguson.

Før dagens kamp kl 1830 har Manchester City 32 poeng på en tredjeplass mens Manchester United innehar sjetteplassen med 21 poeng.