Manchester City kan bli utestengt fra Champions League

(foto: city, twitter)

Etter Pep Guardiola overtok tømmene i Manchester City har deres resultater på banen slått byrival Manchester United rimelig konsistent, men inntjeningen har vært langt unna det de raker inn på Old Trafford. 

Rike eiere Abu Dhabi United Group pumper inn penger uten å tenke så veldig mye på Financial Fair Play regler som krever balanse i regnskapene.

Manchester City som har nådd kvartfinalen i Champions League de to siste sesongene, deltagelse står i fare etter at klubben har mislyktes i et forsøk på å få domstolen for voldgift i sport (Cas) stanse UEFAs etterforskning av et mulig brudd på Financial Fair Play (FFP) -reglene.

City har blitt henvist til UEFAs økonomiske vaktbikkje, Club Financial Control Body (CFCB), og hvis de ble funnet skyldige, kan de få et Champions League-forbud.

Cas sa at Citys anke var «avvisbar» på dette stadiet fordi CFCB ennå ikke har bestemt hva, hvis noen, straff vil bli brukt hvis de ble funnet skyldige.

Klubben, som nekter for at de har gjort noe galt, hevdet at UEFA ikke hadde myndighet til å bringe en FFP-sak mot dem.

UEFA startet en etterforskning etter at den tyske avisen Der Spiegel publiserte lekkede dokumenter som påsto at City hadde blåst opp verdien av en sponsoravtale på flere millioner pund, og villedet europeisk fotballs styringsorgan.