Den siste norske fotballsamurai. (foto Manchester City)

Mens hele eliten i Europa barker sammen på tyske gressmatter, har Erling Haaland nok en sommer med fest og hvile. Pep Guardiola kan leve godt med at Premier Leagues toppscorer hviler beina før Premier League-sesong, vi lever dessverre ikke like godt med nok et mesterskap uten norske flagg. Nok om det. Hos Manchester City jobbes det uansett med et scenario der verdens beste spiss forlater klubben.

Tilbake i februar meldte HITCs kilder City-ledelsen jobbet med å overtale Haaland om forlengelse og nye betingelser (enda viktigere: stryke brysom utkjøpsklausul som aktiveres neste sommer). Ifølge HITC sine kilder har Haaland ingen interesse av å forlenge allerede nå og fjerne utgangsdøra neste sommer.

LES: Kasper Schmeichel brukte tre sekunder på å avslå giganttilbud

Dette betyr selvfølgelig ikke City uansett mister Haaland, men klubben har ikke råd til å tvinne tomler mens nordmannen bruker det neste året på å bestemme seg.

Så hvem ser City-ledelsen som en verdig erstatter for den norske giganten? HITC melder Artem Dovbyk er spilleren som fascinerer City-ledelsen mest. Girona-spissen tok gullstøvelen i La Liga (24 mål) foran Alexander Sørloth og scoret klubben til en historisk Champions League-blllett.

Den ukrainske landslagsspilleren er jaktet av Atletico Madrid, men City Football Group jobber med å henge på en tilbakekjøsklausul i kontrakten hvis 26-åringen ender opp hos Diego Simeone. For som kjent, er City-eierne også deleier av Girona.

ENGELSKE KLUBBER: Ronaldo har pekt på Liverpool-stjernen han trenger for å skinne

Forsvinner Haaland neste sommer, kan dermed Manchester City enkelt og genialt trykke på knappen for å hente Artem Dovbyk til Etihad.