Marcello Lippi

Hvis du taper mot Syria og leder landslaget til et stort land som Kina er det litt som om Norske skulle tape dagens kamp mot Færøyene. – Vel, sammenligningen er faktisk ikke så god for Syria har et meget godt lag. 

Den italienske trenerlegenden Marcello Lippi trekker seg som seg som landslagssjef for det kinesiske landslaget i fotball for andre gang etter bare et halvt år som sjef.

Les: Nå viser Solskjær at han mener alvor med Haaland

Spiller for dårlig mot gode lag.

Kina tapte 2-1 borte mot Syria i VM-kvalifiseringen et tap som det ble for tungt å bære, etter kampen slapp Lippi en liten bombe på pressekonferansen:

«Jeg tar all skyld og gir meg som landslagssjef»

Kampen mot Syria var Kinas fjerde i VM-kvalifiseringen, og laget står med bare syv poeng. Det er fem poeng bak Syria og à poeng med Filippinene på en andreplass.

«Vi slo svakere motstand som Maldivene og Guam, men når vi møter sterkere lag som Filippinene og Syria, er vi ikke i stand til å spille god fotball, slik vi ønsker å gjøre».

Det kinesiske fotballforbundet (CFA) bekrefter at Lippi no har trukket seg.

«CFA vil analysere situasjonen grundig, bygge opp igjen laget og gjøre vårt beste i de kommende kampene i VM-kvalifiseringen»

Marcello Lippi tok Italia til VM-gull i 2006, og han kan se tilbake på fem mesterskap med Juventus i Serie A.

I oktober 2016 tok han over det kinesiske landslaget, men trakk seg fra jobben i januar. Etter fire måneder på sidelinja var 71-åringen tilbake i sjefsstolen, men denne gangen varte det bare i et halvt år.

Les: Målmaskin Landon Donovan har landet sin første trenerjobb