Billy Gilmour

Det er lett å skjønne presset som Norwich manager Daniel Farke har på seg etter bare 2.poeng på 8.kamper og en desidert sisteplass i Premier League. – Før starten av sesongen ble 20 år gamle Billy Gilmour lånt ut til Norwich for å så spilletid på høyt nivå, men manageren er ikke helt med på opplegget, til tross for at Farke har fått en meget god spiller mellom henna.

På lørdag tar Norwich turen til Stamford Bridge i en ekte topp møter bunn oppgjør.

Les: Vil betale av egen lomme første overgang mellom Real Madrid og Barcelona på 14 år

Låneavtalen varer frem til neste sommer, nå ser det ut til han kommer «hjem» tidligere.

Oppholdet til Billy Gilmour startet bra, han har spilt seks kamper hvorav fire i Premier League, men så uteble resultatene og det kan virke som om manager Daniel Farke gir sin lånespiller skylden til tross for at han er et av veldig få lyspunkter. Daily Express opplyser nå at Gilmour kan komme tilbake til Chelsea tidlig hvis han ikke får mer spilletid.

I løpet av de tre siste seriekampene har han ligget på benken til Norwich. Norwich -trener Daniel Farke kommenterte også emnet nylig i The Independent og sa:

  • «Det er ikke noe press (for å spille med Gilmour). Vi er ikke her for å utvikle spillere for andre klubber. Vi er her for å vinne poeng for denne klubben», sa Farke ifølge Goal.com.

Gilmour har kontrakt med Chelsea til sommeren 2023. Han begynte i klubbens akademi fra Rangers ‘ekvivalenter sommeren 2017. Han var en del av Blues -troppen forrige sesong, og spilte 11 kamper totalt. 22 opptredener i blått, med sin seniordebut for klubben som kommer hjemme mot Sheffield United.

Farke la til: «Hvis du elsker fotball, elsker du Billy Gilmour fordi denne fyren er en ballspiller, men han er også en ung gutt, og vi må passe på ham».

«Det er ikke alltid så lett for ham i sitt eget land, med mye ros til ham. Jeg tror han har et godt tankesett og jobber hardt på banen. Han har et utrolig potensial.»

Les på Engelske Klubber: Tidligere Tottenham-stjerne aktuell for Arsenal