Jean-Michel Aulas

Lyon mener nå som alle andre ligaer planlegger å spille ferdig sesongen at det var en stor feil å avlyse årets Ligue 1-sesong i Frankrike på grunn av corona-pandemien. De anker beslutningen til topps i landets administrative domstol.

De var allerede sterkt uening i beslutningen den 30.april da ledelsen i den franske ligaen erklærte årets sesong som over, mange mente det var en forhastet beslutning og at man slik som f.eks Premier League skulle vente til man har bedre oversikt.

Les: Planlegger å skaffe seg 5 Barcelona-spillere

Frankrike har som de fleste andre land i Europa klart å få antall tilfeller kraftig ned og har begynt å åpne opp samfunnet igjen, i går var det 358 nye tilfeller i landet, mens det på topp var over 17 000.

Beslutningen for forbundet kom bare to dager etter regjeringen satte ned foten for fotball. – Til tross for den kraftige nedgangen i Frankrike de siste ukene fikk Lyon avslag på behandling av klagen av en domstol i Paris som henviste til Conseil d’Etat, Frankrikes høyeste administrative domstol.

Les på Helsesjefen: Remdesivir reduserer dødligheten av coronavirus betydelig

Lyon-president Jean-Michel Aulas benytter også «uformelle» kanaler og skrev et brev til Frankrikes statsminister Édouard Philippe og landets idrettsminister Roxana Maracineanu og ba dem revurdere beslutningen i forbindelse med de forventede videre oppmykingene av restriksjonene som ble innført for å begrense smitten.

«Kan vi tenke at 2. juni også er fin mulighet til å rette opp i feilen angående fransk fotball og tillate, under gjeldende smittevernregler, en gradvis gjenopptakelse av trening og, hvorfor ikke, ta opp igjen 2019-20-sesongen gjennom juli og august», skriver Aulas.