Lyn vil tilbake, håper ny trener skal få opp farten

555
«Vi i LYN1896 FK er stolte og glade for å kunne presentere Bent Inge som klubbens hovedtrener foran sesongene 2019 og 2020» sier styreleder Petter Sætherbakken.

Oslo klubben Lyn fikk i flere år innsprøytning av kapital fra Atle Brynestad, tidligere eier av  Smart Club. Da Brynestad gikk tom for penger ble det kroken på døra for «Smart Club United». Da Lyn gikk konkurs i 2010 var det bredde og ikke topp som ble viktig. 

Lyn har et utmerket tilbud til unge og et meget bra anlegg og for et par tre år siden fikk de ambisjoner igjen og ønsket å komme seg opp fra 3.divisjon. – Thomas André Ødegaard ble ansatt for to år siden, men da det også i år ble med nesten. Lyn havnet på 3.plass i 3.divisjon avdeling 6 (Norsk Tipping ligaen) og PostNord ligaen fortsatte å være like fjernt som da måtte ned i 2010.

Vil klare det uten en «Sugardaddy»

Nå trekker Oslo klubben pusten og har ansatt tidligere Rosenborg-og Odd-spiller Bent Inge Johnsen som  ny hovedtrener. De har lært av perioden med penger utenfra og vil sørge for at de nå vokser på en naturlig måte med god drift.

Les: Real Madrid må (nesten) klare seg uten forsvarsrekke

Vår nye hovedtrener er klar på hvorfor han valgte Lyn:

«Det er ikke til å legge skjul på at jeg synes Lyn er en kjempespennende klubb, ikke mest på grunn av historien, men fordi jeg vet at klubben stadig får fram gode unggutter som jeg har lyst til å være med på å utvikle videre, sammen med de eksisterende erfarne spillerne,» sier Bent Inge til lyn1896.no

Målet er at Johnsen som har tidligere vært assistenttrener i Bodø/Glimt, hovedtrener for Urædd, Eidsvold Turn og Gjelleråsen skal få fart på Lyn sin reise oppover i seriesystemet.

Les: Ny Rekdal på vei ut i Europa

Som spiller har han vunnet både serie- og cupmesterskap med Rosenborg, i tillegg til et cupmesterskap med Bodø/Glimt i 1993.

De to siste sesongene har vi mistet opprykket på målstreken. Nå håper supporterne Johnsen er mannen som skal lede Lyn både til 2. divisjon og høyere nivåer:

«Lyn rykker opp når man er gode nok. Tabellen lyver ikke, og jeg tror at vi tar steget når vi er klare. Klart at vi gjerne gjør det i 2019, men viktigst nå er å tenke på de forhold som gjør at vi klarer det. Gode spillere som spiller godt sammen, scorer mye mål, og er gjerrige bakover er viktig. Like viktig er det at alle vi rundt er gode sammen, at supportene er med videre og at det er en stor og ikke minst samlet klubb som ønsker det samme.»