Lykkes Martin Ødegaard i Real Sociedad?

Top Article ad

Norges kanskje mest omtalte fotballspiller de siste årene er tilbake i spansk fotball etter et toårig låneopphold i Eredivisie. Et nytt år på utlån venter, denne gang i Real Sociedad. Er det nå Martin Ødegaard må bevise at han duger – også på iberiske gressmatter?

Da han som ung spiller gikk fra Strømsgodset til mektige Real Madrid var det enorme, og kanskje urealistisk høye, forventninger forbundet med overgangen – aller mest fra norsk presse og publikum. Det viste seg imidlertidig, stikk i strid med hva Ola Nordmann trodde, at det ikke bare var å spasere seg inn til fast plass på verdens beste fotballag. Ødegaard ble brukt i Real Madrids farmerklubb, Castilla, og fikk kun én enkelt opptreden på Santiago Bernabeu (hvor han for øvrig overtok plassen til Cristiano Ronaldo).

 

Mange nordmenn forstod ikke hvorfor spilleren som til tider dominerte i Eliteserien ikke fikk flere minutter for det «virkelige» Real Madrid. Her hadde alt som kunne krype og gå av norsk sportspresse tatt opphold i eller utenfor den spanske hovedstaden for å dekke suksesshistorien om den norske unggutten som skulle erobre spansk og internasjonal fotball. Martin Ødegaard var midt i tenårene og hadde reist til et nytt land med nye lagkamerater, nytt språk og ny kultur, men presterte ikke på direkten på verdens aller største fotball-scene. Eventyret ble raskt til (nok) en norsk fotball-flopp, og enkelte trodde til og med Ødegaards karriere kunne være over.

Fra 2017 – 2019 tok Real Madrid og Ødegaard beslutningen om å sende nordmannen på utlån til Nederland. Her fikk han to sesonger (Herenveen og Vitesse) med stadig viktigere roller og større innflytelse. Karrieren skjøt fart igjen, og senest i vår kom hans første mål som A-landslagsspiller.

Martin Ødegaard er igjen Norges heteste fotball-navn, og han kunne før denne sesongen, i følge ham selv, velge fritt blant klubber i det som bli nok en sesong på utleie. Det er nok likevel naivt å tro at Real Madrid ikke har hatt et ord med i laget når valget falt ned på Real Sociedad fra San Sebastián. Her blir det mye lettere for Real Madrid å følge Ødegaard med argusøyne, samtidig som de nok også ser at nordmannen igjen begynner å venne seg til den spanske fotballen.

Kilde: Pixabay

Allerede i sine første treningskamper for Real Sociedad har Ødegaard impornert og satt preg på kampene. Med det som ser ut til å bli en Ødegaard med en viktigere La Liga-rolle blir det enda mer spennende å følge den spanske fotballen fra godstolen. I dag er det heldigvis gode muligheter til å følge den spanske ligaen tett, de finnes mange strømmetjenester på nett og her har du en oversikt over noen av de beste fotball streams i Norge. Slik behøver du ikke engang i befinne deg i sofakroken for å følge med på Ødegaard, Real Sociedad eller de La Liga-stjernen.

Spennede blir det å se om Ødegaard lykkes på den iberiske halvøy denne gang. Det er ingen tvil om at Real Madrid fremdeles ser et lys i nordmannen, men kanskje er det nå at Ødegaard selv blir nødt til å puste til flammen. En sesong i Real Sociedad uten sportslig suksess kan kanskje være det som får Real Madrid til å vurdere om oksygentilførselen til den norske ilden skal stanses.