På det meste var det 762.000 TV3-seere under Norges EM-kamp i håndball mot Romania mandag. De fikk se en jevn kamp hvor Norge sløste med sjansene, det var først og fremst knallbra forsvarsspill som til slutt sørget for seieren.

Keeper Katrine Lunde var tilbake etter nesten to år utenfor landslaget, hun gikk rett fra reserverollen og inn som EM-matchvinner. Norge slo Romania 28-20 etter norsk sjansesløseri i 45 minutter.

Se: Rørt Lunde etter comebackkampen mot Romania

Med seieren er Norge videre til hovedrunden og tar med seg fire poeng pluss en meget god målforskjell. Det gir et utgangspunkt som lyser av semifinaleplass.

Les: Alle kvalifiseringsgrupper for VM i Qatar

Lunde debuterte på landslaget for vel 18 år siden. Hun er nå i siget og på vei mot rekorden i landskamper. Den har Karoline Dyhre Breivang med 305.

Superveteranen ble kåret til banens beste spiller etter Romania-kampen mandag. Det var det lite å si på, og hun jublet for premien.

Norge hadde mye å gå på i starten av kampen mot Romania med to unødvendige tekniske feil, to misbrukte kontringer og ingen Lunde-redninger. Likevel hadde de norske jentene 5-5 etter snaut åtte minutter.

Så begynte Lunde å stoppe en del rumenske skudd. Dermed stakk Norge fra til 12-8, men det ble ganske fort til 12-11 og 13-13 ved pause etter en rekke dårlige norske avslutninger.

Hvis ikke kunne Norge ha havnet godt bak Romania og mistet kontakten.

Camilla Herrem scoret viktige mål i fasen da stort sett alle andre norske spillere bommet. 34-åringen ble dermed svært viktig.

Lunde reddet også to straffekast i løpet av det første kvarteret av andreomgangen. Med ti minutter igjen å spille gikk Norge opp til 23-19, og det lille rykket avgjorde kampen.

Motstanderne blir klare tirsdag, og det står mellom Kroatia, Serbia, Ungarn og Nederland. De regjerende nederlandske verdensmesterne ligger tynt an og trenger hjelp for å ikke bli slått ut.

Fra Norges pulje går også Tyskland (to poeng) og Romania (null) videre.

EM avsluttes med medaljekamper i Herning 20. desember. Der ble Norge europamester i 2010.

Det fortsatte på samme måte etter pause. Det haglet med norske bomskudd de første åtte-ni minuttene. Heldigvis reddet Lunde fem av sju avslutninger i samme periode.

Etter to fridager spiller Norge første kamp i hovedrunden torsdag. Den neste kommer to dager etter, før avslutningen tirsdag neste uke.