Ronald?

Det måtte være han!. Mannen som ble tvunget ut av Barcelona og umiddelbart brakte ligatittelen til Atlético Madrid, kan også ha brakt Ronald Koemans korte og til slutt bitre tid på Camp Nou til en avslutning.

På kvelden da Metropolitano ble fylt for første gang siden han kom til Atletico Madrid, sørget Luis Suárez for en assist og et mål. 2-0 seieren mot Barcelona, presset nederlenderen enda nærmere en dør som allerede var holdt åpen for ham. – Rollene var snudd på hodet et år etter.!

Les: Vi kan ikke si noe annet enn: ENDELIG!

Suárez er fortsatt sint på hvordan han ble behandlet av sin tidligere manager i Barcelona-«som en 15-åring» som han uttrykte det denne uken. Han er 34 år, men ilden brenner tydeligvis fortsatt, og han er fortsatt dødelig – spesielt for Koeman.

Barcelonas president, Joan Laporta, hevdet på morgenen at resultatet i denne kampen ikke ville forandre noe, noe som var sant i og med at manageren allerede er ferdig, og dette bare har bragt hans uunngåelige død nærmere.

Da Suárez fulgte opp Thomas Lemars åpningsmål med det andre, løftet uruguayaneren fingrene mot øret og etterlignet en telefon. Det gjør ham fortsatt vondt – og driver ham – at Koeman hadde sendt ham for å trene alene og deretter dumpet ham på telefon. Den samtalen varte i knappe 30 sekunder; konsekvensene har vart vesentlig lenger. Dette var en slags hevn, selv om han nektet å innrømme det.

Les på Engelske Klubber: Mohammed Salahs siste store kontrakt

Tidligere i år avslørte 34-åringen sjokket over å bli fortalt at han var god nok for å bli på Camp Nou.

«Da Barcelona fortalte meg at de ikke regnet med meg var det vanskelig, jeg forventet det ikke,» sa han til El Transitor. «De var et veldig vanskelige øyeblikk på grunn av måten det skjedde på.

«Koeman ringte meg og fortalte at jeg ikke var i planene hans. Da Barcelona gjorde det offisielt at de ikke regnet med meg, begynte samtalene med Atleti, med Cholo [Simeone] og med Miguel Angel».

«Det var interesse fra mange klubber, ikke bare Juventus. Jeg ønsket å ta den riktige avgjørelsen, det beste for meg og min familie.»


Atletico Madrid – Barcelona 2-0
La Liga
23′ 1-0 Thomas Lemar
44′ 2-0 Luis Suárez