Wayne Rooney hadde som nyansatt manager i DC United satt av plass i lønnsbudsjettet til en nesten like effektiv målscorer som seg selv på toppen Luis Suarez. – Etter at den 34 år gamle angriperen ble observert på treningsfeltet sammen med gamle lagkamerater i Barcelona og det ble registeret interesse både fra Premier League og Serie A regnet de fleste med at Suarez ville bli i Europa.

Nå er det offisielt, det ble ikke MLS som fikk han til å flytte, men heller hjemlengsel til klubben der det hele startet. Luis Suarez har signert en avtale med Nacional, hans ungdomsklubb som også ga han profesjonell debut.

Montevideoklubben er Uruguays beste klubb, likevel har de ikke mulighet til å følge lønna som er presentert av de klubbene som ble valgt bort.

Les: Barcelona fortsetter å kjøpe, denne gangen matcher de Chelsea sitt bud på 700 millioner

Luis Suarez var den som selv slapp nyheten ved å ta et bilde av seg selv i Nacional-skjorte.

«Jeg er stolt over å ta på meg Nacional-skjorten igjen!»

«Takk til alle for støtten. Vi sees snart.»

15 000 fans stilte til kamp med Suarez masker!

Nacional-fansen vil glede seg over at det har blitt offisielt nå etter å ha brukt uker på å prøve å vise ham hvor mye de ønsket at han skulle komme hjem. De flommet sosiale medier og tok med seg bannere og til og med Suarez-masker til Nacionals siste kamp.

Les: En svært god dag for Bodø/Glimt

Suarez returnerer dermed til Uruguay og til Nacional 16 år etter at han dro til Europa, først i Nederland og senere i England og Spania.

Suarez, et nasjonalt ikon, vil spille på hjemmebane i oppkjøringen til Qatar-VM senere i år.

I en reklamevideo som ble sluppet av klubben tirsdag med nyheten om forhåndsavtalen, kan man høre en stemme som sier at hvis Suarez går til Nacional, vil det være for kjærlighet, ikke penger. Det ser absolutt ut til å være tilfelle, og det er ingen mangel på kjærlighet fra fansen heller.

Les: Ronaldo vil forlenge, men..

Suarez på Nacional
Det er uklart hvor lenge Suarez faktisk vil være i Nacional, men det antas at han har signert en kontrakt som binder ham til klubben til slutten av 2022. Dette betyr faktisk at han vil spille for Montevideo-klubben frem til VM.

Fremtiden
Etter det er det noens gjetning, men det antas at det er en mulighet for Suarez å forlenge oppholdet på Nacional med ytterligere ett år. Ellers kan han gå videre, med en fremtid i MLS som allerede ryktes om.

For kjærlighet, ikke penger, er absolutt sant for dette trekket ettersom Suarez vil ta et massivt lønnsfall, sammenlignet med sine europeiske inntekter, for å gå til Nacional. Det er ventet at han vil være klubbens toppinntekt, men uten å bryte lønnsstrukturen deres.

Debut
Suarez sin andre debut for Club Nacional de Futbol kan komme allerede neste uke i Copa Sudamericana mot det brasilianske laget Atletico Goinaniense. Etter det kunne han vært med i totalt rundt 15 kamper før verdenscupen.