Lucas Bergvall

Lucas Bergvall hjalp Brommapojkarna med å vinne opprykk til Allsvenskan i 2022. Akkurat som Tottenham spiller Dejan Kulusevski var han en del av klubbens akademi før han ble plukket opp av Djurgården. – Nå får Bergvall spille med sitt gamle idol i London.

Bergvall som fyller at 18 år i dag tilbragte tid i Barcelona før han valgte å flytte til Tottenham på en avtale verdig 10 millioner euro. (pluss bonusser)

Akkurat nå er han i London og har kontrakt som varer til 2029. Han vil returnere til Allsvenskan og Djurgarden og ført slutte seg til Spurs til sommeren.

Les: En lang, imponerende og tildels hårrik karriere er over

Nåværende La Liga-mestere Barca var håpefulle om å fullføre en avtale for den tenåringsmidtbanespilleren, som hadde tilbrakt store deler av uken i Catalonia før han bestemte seg for å flytte til England i stedet. Det ryktes at Dejan Kulusevski skal ha hatt en finger med i spillet om Bergvall.

Før overgangen ble annonsert, hadde klubbpresident Joan Laporta avslørt den katalanske klubbens foreslåtte planer for Bergvall. Han sa: «Lucas Bergvall? Deco har fulgt ham en stund. Så vidt jeg vet har han fortsatt ikke signert med Spurs, men tilbudet deres er høyere enn vårt. De forteller oss at han spiller som Frenkie [de Jong] ]. Vi tilbød ham å starte i Barca Atletic med projeksjon inn i førstelaget.

Les: Eden Hazard visste FØR milliard-signeringen med Real Madrid at han ikke ville lykkes

Mundo Deportivo hevdet Spurs har tilbudt Bergvall en raskere vei inn i deres førstelagslag fra og med sommeren.

Den sentrale midtbanespilleren begynte sin karriere i IF Brommapojkarnas ungdomslag og ble tidlig sett på som en av europas største talenter, han har også trente senere med gigantene Manchester United og Feyenoord.

Bergvall scoret to mål i Allsvenskan 2023. 2024-utgaven starter i april.

«Vi føler, at klubben er et godt steg for ham, og han vil bli god for oss, sier Manager Ange Postecoglou til Football London.