Karius må lete videre. (foto: karius, twitter)

Greuther Fürth er i trøbbel i Bundesliga. Halvveis i sesongen og med 37 poeng bak serieleder Bayern München dreier det seg kun om å hindre et blytungt nedrykk. Med 49 baklengs på 18 kamper har klubben innsett at det ikke bare er forsvaret som må forsterkes. En solid sisteskanse må hentes inn for siste del av sesongen, og forhandlingene var i gang med Liverpool.

Loris Karius har siden tabbene i Champions Leaugue-finalen i 2018 mot Real Madrid ikke sluppet ut på Anfield igjen. Den tyske Liverpool-keeperen ble hastesendt på utleie, først til Besiktas, så på et mindre vellyket opphold hos Union Berlin.

Se Bundesliga, Serie A, La Liga, Ligue 1 og mye mer direkte på UnibetTV

Ifølge Nürnberger Nachrichten så Greuther Fürth løsningen i den utstøtte Liverpool-keeperen, og var i samtaler med Karius ved overgangen til nyåret. Union Berlin hadde vært mindre imponert over keeperens prestasjoner, der det denne sesongen skal holdes nivå til å kjempe om Champions League-kvalikplass. For Fürth handler det kun om å stanse noen flere skudd for å karre seg til poeng nærmere overlevelse i Bundesliga. En Liverpool-keeper uten spilletid burde være en god løsning.

Da sportsdirektøren hos Fürth fikk spørsmål om det var samtaler med Karius, kom svaret om at klubben generelt planlegger på lang sikt, men når det gjelder den akutte situasjonen per desember, var prioriteten å hente inn en keeper for de neste seks månedene.

På mandag kom bekreftelsen på at Bundesliga-klubben hadde løsningen som både dekket de neste månedene og det langsiktige.

Loris Karius, med sitt høye lønnskrav og fortsatte kontrakt med Liverpool ble ikke løsningen, den kommer fra Molde.

Svensken Andreas Linde har spilt de siste syv sesongene for Eliteserieklubben med solide 177 kamper mellom stengene. 28-åringen ga i høst beskjed om at han var klar for å teste seg ute i Europa, og valgte å ikke forlenge med Molde. For Greuther Fürth var timingen perfekt. Linde kommer som free agent med rimelig fersk kamptrening fra midten av desember.

(foto: greuther fürth, twitter)

-Andreas er den erfarne keeperen vi har lett etter. Han har allerede vært en del av Sveriges landslag, og har også spilt mange kamper på den internasjonale scenen for Molde, sier Fürths sportssjef Rachid Azzouzi til klubbens hjemmside.

For Linde blir de neste månedene skikkelig spennende. I januar og februar venter kamper mot: Bielefield, Mainz, Wolfsburg og Hertha Berlin. Før Andreas Linde skal opp mot Robert Lewandowski og Bayern München, 20. februar, kl. 15.30, en kamp Loris Karius definitivt skulle ønske han kunne ha fått med seg.

Vi ønsker Linde lykke til på Bundesliga-arenaen, det samme til Loris Karius i jakten på en permanent løsning.