Chris Wilder signaliserer bruk av hjerne

Sheffield United har hatt en svært dårlig sesong til tross for at de før sesongen gjorde klubbhistoriens største innkjøp i Sander Berge og faktisk har en meget dyktig manager. – Chris Wilder var manager i Sheffield United i nesen fem sesongen og hentet hjem over 100! seiere.

Etter 227 kamper var det slutt, Chris Wilder fikk sparken fra Sheffield United som gjorde et poeng av at de var svært takknemlige for den jobben han hadde gjort for klubben, han har tross alt løftet klubben opp hele to divisjoner siden han overtok tømmene.

Les: Juventus jobber med planen som kommer til å skape et skikkelig fotballjordskjelv

Selv om Sheffield United ligger helt nederst på tabellen var det overraskende Wilder og klubben ble enige om at han skulle slutte. – Hans engasjement og dyktighet har ikke gått hus forbi for andre klubber i England, spesielt Newcastle som med større resurser en Sheffield United er fullstendig ute å kjøre har fattet interesse.

Manager Steve Bruce har bare klart å hente hjem 2 – to – seiere på de siste 20 kampene, han har helt klart mistet garderoben og vil trolig byttes ut ganske så snart. Engelske presse var enige med seg selv om at han burde fått sparken etter helgens 3 – 0 tap mot Brighton, men tydeligvis vil de vente til de har en erstatter på plass. Det blir spennende å se hvem som leder Newcastle når de om ti dager tar imot Tottenham.

Les: Juventus jobber med planen som kommer til å skape et skikkelig fotballjordskjelv

Duncan Castle i podcasten The Transfer Window er helt sikker på at Steve Bruce er på vei til å få sparken, eller «bli enig med klubben om å slutte». Newcastle eier Mike Ashley forsøkte å selge klubben til Saudi Arabia i sommer, da det ikke gikk, fikk Steve Bruce bli og hvis vi skal tro Evening Chronicle har manageren fortsatt eierens tillitt.

Castle er overbevist det blir et managerbytte ved nedrykk, vi tror det godt kan komme før det: «Wilder vil ikke være for dyr og han vet hvordan å håndtere en klubb i Championship, hvis Newcastle skulle rykke ned. Det må også være i Ashleys hode, at dersom de går ned er Wilder en som er kapabel til å få dem opp igjen»