Alexander Sørloth under oppvarmingen før kampen mot Østerrike i Nasjonalligaen. Foto: Joakim Johansen /Sporten.xom

Trønderen Alexander Sørloth vil angivelig gjennomføre skal gjennomføre legesjekken i Leipzig mandag. Selve overgangen kan bli offentliggjort innen kort tid.

Det er lokalavisen i Leipzig som erfarer at den storvokste spissen vil gjennomgå legesjekken i løpet av mandagen. selve overgangen kan bli bekreftet innen kort tid, skriver avisen videre.

Trønderen reiste fra Oslo i forrige uke. Vi får bekreftet av Guido Schäfer at nordmannen har vært innelåst på et hotell, for å sone karantenen. Det endelige punktumet for overgangen lar fortsatte vente på seg.

Les: Suarez mot sjokkovergang

– Vi er på oppløpssiden (i Sørloth-saken), sa Leipzig-sjef Oliver Mintzlaff til tyske Sky ifølge avisen Bild etter 3-1-seieren over Mainz søndag.

Flere tyske og tyrkiske medier melder at overgangssummen kan ende på cirka 260 millioner kroner. Dette skal angivelig deles likt mellom Trabzonspor (leide Sørloth sist sesong) og Crystal Palace.

Interessen har vedvart

Det var for en måned siden de første rapportene kom på at RB Leipzig var på oppløpet for å sikre seg storscoreren fra Trondheim.

Før helgens serieåpning fikk Julian Nagelsmann spørsmål om nettopp nordmannen. Her ble han beskrevet som en høy intressant spiller for klubben. Hvor der blant annet kom spørsmål, om nordmannen er innlosjert på stadion.

– Sørloth er sikkert en spiller som kan hjelpe oss. Han scoret mange mål forrige sesong. Kan han opprettholde den uttellingen i Bundesliga, ville det vært flott, sa han.

Nordmannen kan få si debut borte mot Leverkusen lørdag, vel og vite om overgangen er i boks. Et mulig møte mellom dem ligger et stykke unna. Leipzig og Borussia Dortmund møtes ikke i Bundesliga før 9. januar.

Det som er hovedårsaken til at overgangen drøyer, er at det er unikt innen fotballsammenheng. Her er det tre parter som er innvolvert i saken. Men også at Trabzonspors presidenten skal være bitter på at Sørloth ser ut til å glippe for klubben.