Hadde Liverpool sluppet å vente på Klopp for Premier League-trofeet? (foto: united, twitter)

Med ligatabeller som har gått i hvilemodus er det alltid tid for litt tenk-hvis-dette-hadde-skjedd-historier. Spesielt når den inkluderer The Special One og Liverpool.

Nå kommer boken Behind the Special One, from the origin to the glory, og vi kan boltre oss i noen utdrag som er lekket for å få fyr på salget.

Det er den franske journalisten Nicolas Vilas som har gravd frem historien om da Mourinho var på vei til Premier League for 16 år siden, men ikke til London.

Det er Mourinhos tidligere rådgiver Jorge Baidek, som forteller fra dagene i april 2004, da han hadde møte med sin klient om Liverpools fremstøt.

-Mourinho var på vei til Liverpool. Rick Parry var sjefen for overganger og vi hadde en avtale. De ba oss om å vente femten dager, da Houllier fortsatt fra manager, siteres Baidek i boka.

Men i løpet av ventetiden dukket den allestedsværende agenten Jorge Mendes opp med et adskillig bedre tilbud fra Chelsea. Dette trigget Mourinho, og portugiseren tok det første møtet med eier Abramovich i begynnelsen av mai, samme kveld som Mourinho vant Champions League med Porto.

Resten er historie.

Noen som orker å tenke seg til Mourinho som Liverpool-manager og hvordan dette hadde påvirket klubbens historie?

Les: Barcelona foreslår gigantisk bytteavtale